НОВИНИ ДНЯ: Коли сповільниться наступ росіян на Покровському напрямку: прогноз британської розвідки  Путін назвав "причину трагедії" в Україні  Боб левеш з квасолею: рецепт наваристого супу з Закарпаття  З'їзд Демпартії не допоміг Гарріс істотно відірватися від Трампа – соцопитування  В Україні змінили порядок мобілізації деяких військовозобов’язаних: про кого йдеться  Зниження призовного віку в Україні: військовий лікар відповів, наскільки молодою має бути армія  Смачніше за сирники: три рецепта українських ґомбовців з вишнями, полуницею та сливамивсі новини дня
Політика
Європа
03.09.2024 136

Євросоюз імпортує більше газу з Росії, ніж зі США, - Welt

Режим російського диктатора Володимира Путіна зміг розширити свої позиції як постачальника енергії для Європи. Наразі ЄС звідти імпортує більше ніж з США.

_vidobuvannya_gettyimages_514650966_e54c27db334e3cd33c053cd12dd902dd_650x410_03.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на DIE WELT. Про це повідомляють Контракти.UA.

За даними видання, уперше за майже два роки країни ЄС за один квартал імпортували більше газу з Росії, ніж зі США. Про це свідчать дані брюссельської консалтингової компанії Bruegel.

Згідно з цими даними, за квартал із квітня до червня ЄС закупив у Росії 12,7 мільярда кубометрів газу, а у США - 12,3 мільярда.

Порівняно з першим кварталом 2024 року поставки з Росії знизилися незначно, а зі США - більш різко.

Нагадаємо, що нещодавно Австрія заявила, що бачить "величезний ризик" у разі раптового припинення постачання російського природного газу. У країні заявили, що від такої залежності потрібно позбутися якнайшвидше.

Варто також зауважити, що бої у Курській області призвели до стрибка цін на газ у Європі. Це сталося через побоювання припинення постачання газу, відразу після того, як Росія втратила контроль над газовимірювальною станцією "Суджа".

Варто також зазначити, що за даними Bloomberg, Росія та Україна мають намір продовжувати постачання трубопровідного газу до Європи.

Оценка материала:

5.00 / 1
Євросоюз імпортує більше газу з Росії, ніж зі США, - Welt 5.00 5 1
Політика / Європа
03.09.2024 136
Еще материалы раздела «Європа»