НОВИНИ ДНЯ: Коли сповільниться наступ росіян на Покровському напрямку: прогноз британської розвідки  Путін назвав "причину трагедії" в Україні  Боб левеш з квасолею: рецепт наваристого супу з Закарпаття  З'їзд Демпартії не допоміг Гарріс істотно відірватися від Трампа – соцопитування  В Україні змінили порядок мобілізації деяких військовозобов’язаних: про кого йдеться  Зниження призовного віку в Україні: військовий лікар відповів, наскільки молодою має бути армія  Смачніше за сирники: три рецепта українських ґомбовців з вишнями, полуницею та сливамивсі новини дня
Політика
Україна
03.09.2024 276

Зниження призовного віку в Україні: військовий лікар відповів, наскільки молодою має бути армія

Підполковник медичної служби висловився про зниження призовного віку.

0073e911cf7f0485f840e2be68c2234d_03.09.24

Якщо є можливість відтерміновувати зниження призовного віку в Україні, це потрібно робити максимально довго. Пише ТСН, Про це повідомляють Контракти.UA.

Таку думку висловив лікар, який курує медициною східного напрямку фронту, підполковник Роман Кузін в ексклюзивному інтервʼю кореспондентці ТСН Наталі Нагорній.

“Це дуже складне питання. Якщо почнуть йти хлопці, яким 18-19, 20-25, то хто потім буде піднімати цю країну? Я вважаю, якщо є можливість це відтерміновувати, то це треба робити максимально”, — розповів Кузін.

Він пригадав себе в 19-20 років: каже, що був ще зовсім дитиною.

“Це буде поламана психіка однозначно. Важкість переусвідомлення після того, як завершиться війна, в такої категорії, мені здається, буде набагато більшою. Ніж коли людина сформована в 45-50, розкладені вже чітко життєві цінності, таким людям легше виходити з цього стресу”, — каже лікар.

Втім, за його словами, старшим чоловікам воювати фізично важче.

“Це загострення всіх хронічних захворювань, які були до того. Це надресурси”, — розповів Кузін.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зниження призовного віку в Україні: військовий лікар відповів, наскільки молодою має бути армія 5.00 5 1
Політика / Україна
03.09.2024 276
Еще материалы раздела «Україна»