НОВИНИ ДНЯ: Наступ ЗСУ на Курщині підірвав рейтинги Путіна – ISW  Удари по Росії – рішення Байдена досі немає: чому Захід боїться Путіна  Зеленський закликав Захід дати дозвіл на далекобійність: не можна затягувати  Прийде похолодання? Синоптики дали прогноз на новий робочий тиждень в Україні  Зодіакальний гороскоп на вересень 2024 року для всіх 12 знаків  США вважають малоймовірним, що F-16 збили "дружнім вогнем" з Patriot  Якою буде в Україні погода у вересні: прогноз "Укргідрометцентру"всі новини дня
02.09.2024 173

Укрпошта скасувала післяплату готівкою за посилки

Укрпошта з 30 серпня припинила приймати для пересилання відправлення з переказом післяплати готівкою, якщо відправниками є фізичні особи-підприємці.

ukrpochta1

Це обумовлено рішенням, який ухвалив Національний банк України, повідомляють Контракти з посиланням на пресслужбу компанії.

Укрпошта інформує, НБУ вніс зміни до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні.

Цим документом заборонена виплата переказів післяплати готівкою фізичним особам-підприємцям (ФОП). Перекази післяплати можуть бути виплачені лише на картку або поточний рахунок ФОП.

"Суб’єкти господарювання здійснюють розрахунки готівкою між собою і з фізичними особами через касу як коштами, отриманими як готівкова виручка, так і коштами, одержаними у надавачів платіжних послуг. Такі розрахунки проводяться також шляхом внесення готівки до надавачів платіжних послуг для подальшого переказу коштів на рахунки суб’єктів господарювання", - цитує "Укрпошта" постанову НБУ.

За даними пресслужби, усі послуги, надані до 30 серпня, будуть завершені відповідно до законодавства, що діяло на момент прийняття відправлення.

Оценка материала:

5.00 / 2
Укрпошта скасувала післяплату готівкою за посилки 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
02.09.2024 173
Еще колонки: Колонки / Блоги