НОВИНИ ДНЯ: Наступ ЗСУ на Курщині підірвав рейтинги Путіна – ISW  Удари по Росії – рішення Байдена досі немає: чому Захід боїться Путіна  Зеленський закликав Захід дати дозвіл на далекобійність: не можна затягувати  Літо затримається в Україні у вересні, але під кінець першого місяця осені можливі заморозки  Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Тривожна кнопка, "привабливі" укриття та три формати. Які правила роботи садочків в Україн  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз всі новини дня
02.09.2024 177

Готівку на касі видаватимуть за новими правилами

Національний банк зобов’язав супермаркети та торгівельні мережі видавати готівку на касі тільки банкнотами, які не викликають сумніву у клієнтів. Інші банкноти повинні здаватися до банків.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на пресслужбу НБУ.

Зокрема, Нацбанк доручив суб’єктам господарювання під час надання послуги "готівка на касі" видавати держателю платіжної картки лише придатні до обігу платіжні банкноти та монети, що не викликають сумніву в їх справжності та платіжності.

"Натомість зношені банкноти не повинні потрапляти до клієнтів, а мають вилучатися та здаватися разом із готівковою виручкою до обслуговуючих банків", - йдеться в повідомленні.

Також НБУ встановив, що підприємства мають право тримати в позаробочий час у своїх касах готівкову виручку (готівку) у межах, що не перевищують самостійно встановлений ними ліміт каси. Готівкова виручка (готівка), що перевищує самостійно встановлений ліміт каси, здається установами/підприємствами для її зарахування на власні рахунки таких установ/підприємств, відкриті ними в надавачів платіжних послуг.

Оценка материала:

5.00 / 2
Готівку на касі видаватимуть за новими правилами 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
02.09.2024 177
Еще колонки: Колонки / Блоги