НОВИНИ ДНЯ: Коли сповільниться наступ росіян на Покровському напрямку: прогноз британської розвідки  Путін назвав "причину трагедії" в Україні  Боб левеш з квасолею: рецепт наваристого супу з Закарпаття  З'їзд Демпартії не допоміг Гарріс істотно відірватися від Трампа – соцопитування  В Україні змінили порядок мобілізації деяких військовозобов’язаних: про кого йдеться  Зниження призовного віку в Україні: військовий лікар відповів, наскільки молодою має бути армія  Смачніше за сирники: три рецепта українських ґомбовців з вишнями, полуницею та сливамивсі новини дня
Політика
Світ
03.09.2024 240

З'їзд Демпартії не допоміг Гарріс істотно відірватися від Трампа – соцопитування

Віце-президент США Камала Гарріс не отримала суттєвого приросту рейтингу після Національного з'їзду Демократичної партії і лише на кілька пунктів випереджає свого опонента Дональда Трампа.

_kamala1_gettyimages_d030ff1ff01198fba087f1f8b8ca412a_650x410_03.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Hill. Про це повідомляють Контракти.UA.

Видання посилається на оприлюднені в неділю, 1 вересня, результати нового опитування ABC News/Ipsos.

Згідно з ними, Гарріс випереджає Трампа на чотири відсотки - 50% проти 46% серед усіх дорослих і зареєстрованих виборців. Водночас, щодо ймовірних виборців, то Гарріс випереджає Трампа з різницею 52% до 46%.

Натомість, зазначили соціологи, Гарріс збільшила гендерний розрив. Віце-президент випередила Трампа на 13 пунктів серед жінок - 54% до 41%, тоді як Трамп випередив на п'ять пунктів серед чоловіків - 51% до 46%. До з'їзду Гарріс випереджала Трампа на 6 пунктів серед жінок.

Віце-президент також мала кращі показники електорату в оцінці виборчої кампанії. Згідно з опитуванням, 56% американців заявили, що вона відмінно або добре провела свою кампанію. Близько 41% сказали те ж саме про Трампа, в той час як більшість мали більш негативну думку про кампанію.

Водночас, Трамп випередив Гарріс на 8 пунктів за рівнем довіри у ключових питаннях, зокрема щодо економіки та інфляції. Також він випередив Гарріс на 9 пунктів у темі врегулювання ситуації на кордоні США з Мексикою.

За даними опитування, люди вважають віце-президента більш надійним за Трампа, коли йдеться про захист американської демократії та призначень до Верховного суду.

"Це опитування слідує за низкою інших опитувань. Вони демонструють, що Гарріс тримається з мінімальною перевагою над Трампом, який здебільшого відкидає зростання підтримки віце-президента", - пише The Hill.

Опитування ABC News/Ipsos проводилося 23-27 серпня і включало 2496 завершених інтерв'ю. Похибка вибірки становить плюс-мінус 2,1 відсоткових пункти за 95-відсоткового рівня довіри.

Соціологи відзначили, що ці результати подібні й статистично не відрізняються від попереднього опитування, проведеного у серпні. Згідно з проведеним напередодні з'їзду опитуванням ABC News/Washington Post/Ipsos, Гарріс мала 49% підтримки серед зареєстрованих виборців, тоді як Трамп - 45%.

Президентські вибори у США

Чергові вибори президента США заплановані на 5 вересня 2024 року.

Головними кандидатами від Демократичної партії є чинний віце-президент Камала Гарріс, а від Республіканської партії - Дональд Трамп.

Гарріс офіційно було обрано кандидатом у президенти після того, як чинний президент США Джо Байден програв Трампу перший раунд дебатів. Вона має значно вищий рівень підтримки серед виборців.

Днями Трамп запропонував Гарріс провести дебати на телеканалі Fox News. Однак віце-президент відмовилася і запропонувала зустрітися в ефірі телеканалу ABC News 10 вересня.

Трамп уже заявив, що начебто схвалив правила дебатів із Гарріс 10 вересня. За його словами, вони будуть такими ж, як і на останніх дебатах на телеканалі CNN з Байденом.

Тим часом Гарріс закликала Трампа дебатувати в ефірі з увімкненими мікрофонами.

Оценка материала:

5.00 / 2
З'їзд Демпартії не допоміг Гарріс істотно відірватися від Трампа – соцопитування 5.00 5 2
Політика / Світ
03.09.2024 240
Еще материалы раздела «Світ»