НОВИНИ ДНЯ: Не лише Трамп і Гарріс. Хто ще балотується у президенти США та як може вплинути на вибори  Коли сповільниться наступ росіян на Покровському напрямку: прогноз британської розвідки  Путін назвав "причину трагедії" в Україні  Серпень 2024: як глобальне потепління вплинуло на погоду в Києві  Літо затримається в Україні у вересні, але під кінець першого місяця осені можливі заморозки  Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Тривожна кнопка, "привабливі" укриття та три формати. Які правила роботи садочків в Українвсі новини дня
Політика
Україна
03.09.2024 573

Коли сповільниться наступ росіян на Покровському напрямку: прогноз британської розвідки

Окупанти нарощують темпи наступу.

92d7dd91e283f79a68908751cfa41395_03.09.24

Протягом минулого тижня російська армія прискорила свій наступ до Покровська на Донеччині, наблизившись до його околиць на відстань близько 10 кілометрів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Британська розвідка прогнозує, що темп просування росіян може сповільнитися, коли вони увійдуть до житлових районів міста.

Розвідники зазначили, що захоплення міста може суттєво вплинути на існуючі українські лінії постачання, подовживши і перенаправивши їх, що ускладнить поповнення запасів до ключових опорних пунктів між Часовим Яром і Вугледаром.

"На інших напрямках фронту на сході та півдні України оперативна ситуація залишається без суттєвих територіальних змін із низьким темпом бойових дій", – додали у відомстві.

Що відомо про наступ на Покровськ

Покровськ - логістичний вузол, через який проходять траси на Донецьк, Костянтинівку, Краматорськ та вглиб країни.

Після падіння Авдіївки наприкінці лютого цього року російські ЗС почали наступ на Покровському напрямку. В квітні їм вдалося знайти шпарину в українській обороні біля селища Очеретине і посилити тиск на позиції ЗСУ.

У середині липня російська армія подолала ще одну лінію оборони біля села Прогрес і за місяць вона змогла наблизитись до Покровська на відстань 10 км, а до сусіднього міста Селидове - 3 км.

На тлі відносно швидкого просування російських військ на Донбасі успіхи ЗСУ, що наступають у Курській області, останніми днями виглядають скромнішими.

Українська армія, як і раніше, намагається розширити зону контролю, але, у порівнянні з першими днями операції, інтенсивність бойових дій помітно знизилася, а просування сповільнилося, кажуть аналітики.

Пояснюючи причини важкої ситуації біля Покровська, Олександр Сирський наголосив, що Москва зосередила тут найбільш боєздатні свої підрозділи.

Щодня на цьому напрямку фіксується близько 50 боєзіткнень. РФ має перевагу в живій силі, артилерії, авіації і бронетехніці.

Сирський наголосив, що ситуація біля Покровська дуже важка, але перебуває під контролем України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Коли сповільниться наступ росіян на Покровському напрямку: прогноз британської розвідки 5.00 5 1
Політика / Україна
03.09.2024 573
Еще материалы раздела «Україна»