НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Політика
Україна
04.09.2024 244

До постачання ЗСУ допустили бронетранспортер "Хорунжий": що про нього відомо

Міністерство оборони України допустило до постачання Збройним силам України (ЗСУ) вітчизняний бронетранспортер (БТР) "Хорунжий". Він є результатом модифікації радянського БТР-60.

1__1__6c826493a1937dc19a93d5ed42eeac3c_650x410_04.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Міністерства оборони України. Про це повідомляють Контракти.UA.

Корпус БТР виготовлений із високоякісної фінської сталі, що дозволяє посилити її балістичний захист без збільшення маси. Зокрема корпус захищений по периметру від куль калібру 7.62 мм зі сталевим сердечником. Лобова броня витримує постріли крупнокаліберного кулемета з відстані 10 метрів.

"Конструкція днища корпусу та спеціальних протимінних сидінь уберігає десант від наслідків підриву на вибухових пристроях, еквівалентних 6 кг тротилу", - додає Міноборони.

Загалом БТР є значно потужнішим за радянський БРТ-60, оскільки замість двох 90-сильних бензинових двигунів у передній частині корпусу він обладнаний дизельним двигуном потужністю 330 кінських сил, що дозволяє розігнати машину до швидкості більше 80 км/год. Зокрема місткість баків забезпечує ходу у понад півтисячі кілометрів.

"Кардинально інше компонування кузова покращило ергономіку і зручність для десантування, яке здійснюється через кормову частину бронемашини", - відзначає Міноборони.

Також оновлений БТР обладнаний сучасною електронікою, камерами відеонагляду, системами кондиціонування та автономним генератором.

В озброєнні "Хорунжого" - бойовий модуль з кулеметом калібру 14.5 мм, або гарматою калібром 30х113 мм. БТР виробляється в шести варіантах:

  • лінійний бронетранспортер;
  • транспортувальник особового складу;
  • санітарно-евакуаційна;
  • ремонтно-евакуаційна;
  • командно-штабна;
  • самохідна мінометна машини.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що під час Дня незалежності президент Володимир Зеленський заявив про перше успішне застосування української ракети-дрона "Паляниця". Вже наступного дня він її продемонстрував.

Оценка материала:

5.00 / 2
До постачання ЗСУ допустили бронетранспортер "Хорунжий": що про нього відомо 5.00 5 2
Політика / Україна
04.09.2024 244
Еще материалы раздела «Україна»