НОВИНИ ДНЯ: У школах України будуть пацювати інспектори з безпеки: навіщо це потрібно  В Україні з вересня підняли акциз на пальне. Що буде з цінами на бензин  В ОП розкрили подробиці про нову українську балістичну ракету  Українців попередили про погіршення погоди: прогноз на вівторок, 3 вересня  Путін заговорив про мирні переговори і розборки з "українськими бандитами" на Курщині  Зеленський підписав закон про підвищення акцизів на бензин, дизель та автогаз  Де в Україні спаде спека і пройдуть дощі: прогноз на тиждень, 3-8 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
03.09.2024 488

Комітет рекомендував Раді невідкладно ухвалити закон про Сили безпілотних систем

Комітет з питань національної безпеки і оборони рекомендував Верховній Раді ухвалити законопроєкт, яким у структурі Збройних сил України створюється окремий рід сил - Сили безпілотних систем.

Про це заявив голова комітету Олександр Звітневич, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його публікацію у Facebook. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Рекомендували ВРУ визначити проєкт закону невідкладним, скоротити строки внесення альтернативних наполовину та прийняти в першому читанні в цілому", - написав він.

За його даними, до обговорення на комітеті долучилися також головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський та командувач Сил безпілотних систем ЗСУ Вадими Сухаревський.

"Дрони - вже довели свою ефективність у боях на землі, у небі та в морі. Розвиток бойових безпілотних систем – це те, що дає результат на полі бою прямо зараз, та забезпечуватиме його найближчим часом. Потенціал дронів надзвичайно великий", - написав депутат.

Нагадаємо, наприкінці червня президент Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив рішення Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) про створення Сил безпілотних систем в Україні.

Очолив Сили безпілотних систем ЗСУ полковник Вадим Сухаревський.

Оценка материала:

5.00 / 1
Комітет рекомендував Раді невідкладно ухвалити закон про Сили безпілотних систем 5.00 5 1
Політика / Україна
03.09.2024 488
Еще материалы раздела «Україна»