НОВИНИ ДНЯ: Туреччина подала заявку до БРІКС у прагненні створити альянси за межами Заходу, - Bloomberg  Китай відповів на нові ядерні погрози Росії  Серпень 2024: як глобальне потепління вплинуло на погоду в Києві  У школах України будуть пацювати інспектори з безпеки: навіщо це потрібно  В Україні з вересня підняли акциз на пальне. Що буде з цінами на бензин  В ОП розкрили подробиці про нову українську балістичну ракету  Українців попередили про погіршення погоди: прогноз на вівторок, 3 вереснявсі новини дня
Життя та Стиль
Події
03.09.2024 194

ЗАЕС знову перебуває в зоні підвищеного ризику небезпеки через обстріли РФ, - "Енергоатом"

Запорізька атомна електростанція, окупована російськими військами, у черговий раз перебуває в зоні підвищеного ризику небезпеки. Відомо, що наразі вона з'єднана лише однією лінією електропередачі з українською енергосистемою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу "Енергоатом". Про це повідомляють Контракти.UA.

Зазначається, що на підвищення рівня небезпеки вплинув російський обстріл 2 вересня. Під час нього сталося пошкодження однієї з двох зовнішніх повітряних ліній. Енергоатом повідомляє, що саме через неї тимчасово окупована Запорізька АЕС отримує живлення від енергосистеми України, щоб мати можливість забезпечити власні потреби.

"В разі її пошкодження, виникне аварійна ситуація через втрату зовнішнього живлення насосів", - йдеться у повідомленні компанії.

В Енергоатомі пояснили, що саме ці насоси охолоджують активні зони реакторів і басейни витримки палива ЗАЕС.

"Українські фахівці поки не можуть оглянути місце пошкодження і розпочати ремонт лінії, адже існує реальна загроза повторного обстрілу ділянки російськими військами", - заявили у компанії.

Повідомляється, що цю лінію українські фахівці відремонтують як тільки їм буде гарантована безпека.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗАЕС знову перебуває в зоні підвищеного ризику небезпеки через обстріли РФ, - "Енергоатом" 5.00 5 2
Життя та Стиль / Події
03.09.2024 194
Еще материалы раздела «Події»