НОВИНИ ДНЯ: З'їзд Демпартії не допоміг Гарріс істотно відірватися від Трампа – соцопитування  В Україні змінили порядок мобілізації деяких військовозобов’язаних: про кого йдеться  Зниження призовного віку в Україні: військовий лікар відповів, наскільки молодою має бути армія  Смачніше за сирники: три рецепта українських ґомбовців з вишнями, полуницею та сливами  Коли церковне свято Воздвиження Хреста Господнього 2024 року: історія, традиції  В Україну йде похолодання: коли зміниться погода   Зеленський оцінив, чи можливо зараз повернути контроль над ЗАЕС військовим шляхомвсі новини дня
Політика
Світ
03.09.2024 1631

Монголія поставила під удар свою міжнародну суб'єктність, - заява Костіна про відмову від арешту Путіна

Російський диктатор Володимир Путін прибув з візитом до Монголії вчора, 2 вересня. Країна мала його арештувати за ордером МКС, юрисдикцію якого Улан-Батор визнає. Однак Монголія відмовилась від цього, поставивши під удар свою міжнародну суб'єктність.

Про це заявив Генеральний прокурор України Андрій Костін, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс Генпрокурора. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Сьогодні Путін принизив Монголію, цинічно використавши її як розмінну монету у своїй геополітичній грі", - зазначив він.

У своїй заяві Генпрокурор України нагадав представникам влади Монголії, що здатність дотримуватися своїх зобовʼязань за міжнародним правом - це один з головних критеріїв належності держави до цивілізованого світу.

Костін додав, що надання гарантій безпеки міжнародному злочинцеві підриває суть глобальної правової системи, а також серйозно порушує цінності демократичних країн.

"Відмовою від арешту Путіна Монголія свідомо поставила під удар свою міжнародну суб'єктність", - наголосив він.

Костін нагадав, що Україна добре знає ціну незалежності, тому продовжить активну співпрацю з міжнародними партнерами заради забезпечення справедливого покарання для всіх воєнних злочинців. Це необхідно заради відновлення справедливості для всіх, хто постраждав від агресії РФ.

"Норми міжнародного права створені саме для того, щоб народи у світі не платили кровʼю за свою свободу, як зараз за неї платять українці", - підкреслив він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Монголія поставила під удар свою міжнародну суб'єктність, - заява Костіна про відмову від арешту Путіна 5.00 5 1
Політика / Світ
03.09.2024 1631
Еще материалы раздела «Світ»