НОВИНИ ДНЯ: Коли сповільниться наступ росіян на Покровському напрямку: прогноз британської розвідки  Путін назвав "причину трагедії" в Україні  Боб левеш з квасолею: рецепт наваристого супу з Закарпаття  З'їзд Демпартії не допоміг Гарріс істотно відірватися від Трампа – соцопитування  В Україні змінили порядок мобілізації деяких військовозобов’язаних: про кого йдеться  Зниження призовного віку в Україні: військовий лікар відповів, наскільки молодою має бути армія  Смачніше за сирники: три рецепта українських ґомбовців з вишнями, полуницею та сливамивсі новини дня
03.09.2024 97

Рада підтримала за основу законопроект щодо звільнення від мобілізації українців до 25 років

Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроєкт №11379-д. Він передбачає звільнення від мобілізації українців віком до 25 років.

Як повідомляє РБК-Україна, про це у Telegram написав народний депутат Ярослав Железняк. Про це повідомляють Контракти.UA.

За його даними, в першому читанні документ підтримали 295 парламентарів. Даний законопроект забороняє мобілізацію чоловіків від 18 до 25 років, які до змін в мобілізаційному законодавстві мали статус "обмежено придатних".

Водночас тих, хто підпадає під цю категорію і кого вже встигли мобілізувати, дозволяє звільнити в запас.

Зараз в Україні триває мобілізація військовозобов'язаних чоловіків віком від 25 років. Але водночас є низка виключень, коли чоловіки віком від 18 до 25 років зараховуються до категорії призовників.

Мова про чоловіків:

  • які пройшли строкову службу у мирний час;

  • які закінчили вищий військовий навчальний заклад чи військову кафедру та отримав певну військово-облікову спеціальність;

  • визнані військово-лікарською комісією як непридатний до строкової служби у мирний час та придатний у воєнний час.

Оценка материала:

5.00 / 2
Рада підтримала за основу законопроект щодо звільнення від мобілізації українців до 25 років 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
03.09.2024 97
Еще колонки: Колонки / Блоги