НОВИНИ ДНЯ: Військова допомога від США на $250 млн: яку зброю отримає Україна  Українцям пояснили, коли насправді почнеться осінь  У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихіднихвсі новини дня
Політика
Україна
05.09.2024 776

Німеччина передасть Україні 6 зенітно-ракетних комплексів IRIS-T, - Reuters

Німеччина передасть Україні ще шість систем протиповітряної оборони IRIS-T.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як заявило джерело агентства, Німеччина дотримується свого плану постачання 12 зенітно-ракетних комплексів IRIS-T SLM в Україну. Відомо, що чотири одиниці вже поставлені, ще дві очікуються до кінця року, а решта шість будуть поставлені пізніше.

IRIS-T (Infra Red Imaging System Tail/Thrust Vector-Controlled) - це сучасна зенітно-ракетна система класу «земля-повітря», розроблена для захисту від повітряних загроз, таких як літаки, вертольоти, безпілотники та крилаті ракети. Система була розроблена німецькою компанією Diehl Defence і є однією з найсучасніших у світі.

Основні характеристики IRIS-T:

  • Модульність: IRIS-T може інтегруватися з різними радіолокаційними та командними системами, забезпечуючи гнучкість у розгортанні.
  • Дальність ураження: До 40 км, залежно від типу загрози.
  • Висока точність: Використання інфрачервоних сенсорів дозволяє точно наводити ракету на ціль навіть в умовах радіоелектронних перешкод.
  • Мобільність: Система встановлюється на мобільних платформах, що дає змогу швидко змінювати позиції для захисту різних об'єктів.

Значення для України

IRIS-T є критично важливою для захисту від повітряних атак Росії. Ця система допомагає збивати різноманітні загрози, включаючи крилаті ракети, зменшуючи шкоду для мирного населення та інфраструктури.

Допомога від Німеччини

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Німеччина займає провідні позиції в наданні військової допомоги Україні. Зокрема у постачанні систем ППО, танків та бронетехніки. Попередній пакет військової допомоги Німеччина передала 19 серпня.

До цього Німеччина заявила про передачу додаткової системи ППО Patriot Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Німеччина передасть Україні 6 зенітно-ракетних комплексів IRIS-T, - Reuters 5.00 5 1
Політика / Україна
05.09.2024 776
Еще материалы раздела «Україна»