НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Політика
Україна
05.09.2024 1017

Зеленський пояснив, чому Україна не повідомляла партнерам про Курську операцію

Партнери України не знали про початок операції ЗСУ у Курській області. Це було несподівакою для них.

Як пише РБК-Україна, про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю NBC News. Про це повідомляють Контракти.UA.

За словами Зеленського, операція ЗСУ у Курській області є невід’ємною частиною його "плану перемоги". Однак він про нього не буде розповідати аналогічно до того, як Україна не розповідала партнерам про Курську область.

"Я не скажу, вибачте, я не можу про це говорити. Це як початок нашої, цієї, Курської операції. При всій повазі, я не можу про це говорити, я думаю, що успіх дуже близький до несподіванки", - зауважив Зеленський.

Зеленський заявив в інтерв'ю NBC News, що адміністрація Байдена не знала про цю операцію, і вона трималася в строгому секреті навіть всередині України.

"Так, ми нікого не інформували. І це не питання недовіри", - сказав Зеленський.

Він також додав, що контрнаступ Києва влітку минулого року провалився багато в чому через те, що його багато рекламували і говорили про нього, даючи росіянам час на підготовку.

Операція ЗСУ

З початку серпня ЗСУ проводять операцію в Курській області. За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, станом на 27 серпня було взято під контроль 1300 квадратних кілометрів та 100 населених пунктів. Крім того, у полон захопили близько 600 російських військових.

Джерело РБК-Україна у військово-політичному керівництві повідомило, що окупаційні війська отримали від Путіна вказівку звільнити Курську область до 1 жовтня. Однак їхнє завдання - зробити це будь-що, не знімаючи сили з ключових ділянок, де Росія веде наступ на Донбасі.

Заступник директора ЦРУ Девід Коен заявив, що Росія може зробити спробу контрнаступу в Курській області, але це будуть тяжкі бої для РФ.

Оценка материала:

5.00 / 3
Зеленський пояснив, чому Україна не повідомляла партнерам про Курську операцію 5.00 5 3
Політика / Україна
05.09.2024 1017
Еще материалы раздела «Україна»