НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Політика
Європа
05.09.2024 481

У ЄС відреагували на рішення Монголії проігнорувати ордер МКС на арешт Путіна

У Європейському Союзі висловили жаль з приводу того, що влада Монголії вирішила прийняти російського диктатора Володимира Путіна та проігнорувала ордер Міжнародного кримінального суду на його арешт.

_evropeyskiy_soyuz_es_gettyimages_1476761566_a619539f7e7f2e46b8429519662e3f18_650x410_05.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт Європейського союзу. Про це повідомляють Контракти.UA.

За його словами, ЄС взяв до уваги приїзд Путіна до Улан-Батора попри те, що Монголія є стороною Римського статуту Міжнародного кримінального суду і мала б заарештувати російського диктатора за ордером прокурора МКС.

"ЄС висловлює жаль з приводу того, що Монголія, держава-сторона Римського статуту МКС, не виконала свої зобов’язання за ним щодо виконання ордера на арешт. ЄС висловлює найбільшу підтримку зусиллям із забезпечення повної відповідальності за воєнні злочини та інші найтяжчі злочини у зв’язку з загарбницькою війною Росії проти України", - зазначив Стано.

Речник додав, що ЄС підтримує розслідування, які прокурор МКС веде щодо подій російсько-української війни, та закликає усі країни-сторони Римського статуту до повної співпраці у цьому питанні.

Візит Путіна до Монголії

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін вчора, 2 вересня, прибув з візитом до Монголії, попри те, що країна ратифікувала Римський статут.

Це зобов'язує її виконувати рішення Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на арешт Путіна за депортацію українських дітей. Однак країна не заарештувала російського диктатора.

Як пояснили в монгольському уряді, Монголія не може заарештувати Путіна, який перебуває із візитом в країні, адже залежна від імпорту російських енергопродуктів.

Навіщо Путін поїхав до Монголії та чому країна ігнорує ордер МКС, - читайте у матеріалі РБК-Україна.

Оценка материала:

5.00 / 2
У ЄС відреагували на рішення Монголії проігнорувати ордер МКС на арешт Путіна 5.00 5 2
Політика / Європа
05.09.2024 481
Еще материалы раздела «Європа»