НОВИНИ ДНЯ: Військова допомога від США на $250 млн: яку зброю отримає Україна  Українцям пояснили, коли насправді почнеться осінь  У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихіднихвсі новини дня
Політика
Європа
05.09.2024 224

Дрони та ППО для України: Норвегія виділяє додаткові 48 млн євро на закупівлю

Придбання озброєння здійснюватиметься через очолюваний Великою Британією Міжнародний фонд для України.

96b4d6dd631f5900c7f3e8143a4f68d5_05.09.24

Україна отримає від Норвегії більше безпілотників для своєї армії та більше засобів протиповітряної оборони для захисту цивільного населення та важливої ​​інфраструктури від російських атак. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомили на урядовому порталі країни.

"Україна гостро потребує більшої кількості військової техніки, щоб захистити себе від російської агресії. Разом з іншими країнами Норвегія докладе всіх можливих зусиль, щоб зробити свій внесок", – заявив міністр оборони країни Бйорн Арільд Грам.

Норвегія виділить на закупівлю дронів та засобів ППО 570 млн норвезьких крон (понад 48 млн євро). Придбання озброєння здійснюватиметься через очолюваний Великою Британією Міжнародний фонд для України (International Fund for Ukraine, IFU). Разом з Норвегією свій внесок для придбання систем ППО та безпілотників зробили Британія, Нідерланди та Литва.

Метою IFU є придбання для України озброєння, боєприпасів та інших військових матеріалів шляхом закупівель безпосередньо у виробників. Від початку повномасштабної війни Норвегія внесла до фонду загалом майже 152,5 млн євро.

Нагадаємо, уряд Норвегії "відкрив шлях" для надання Україні норвезьких оборонних технологій і виділяє кошти для реалізації цього проєкту. Норвезько-фінський виробник зброї Nammo передасть Україні технологію артилерійських боєприпасів калібру 155 мм та допоможе налагодити виробництво.

Оценка материала:

5.00 / 1
Дрони та ППО для України: Норвегія виділяє додаткові 48 млн євро на закупівлю 5.00 5 1
Політика / Європа
05.09.2024 224
Еще материалы раздела «Європа»