НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Політика
Україна
05.09.2024 543

Зеленський пояснив кадрові зміни в Кабміні та ОП

Державні інституції мають бути налаштовані так, щоб Україна досягла всіх результатів. Саме тому відбудеться низка кадрових змін у Кабінеті міністрів та Офісі президента.

__instagram_com_zelenskyy_official_5f5ccf5e3c8e01098d293aae3d3410c3_650x410_05.09.24

Як пише РБК-Україна, про це президент Володимир Зеленський розповів під час вечірнього звернення. Про це повідомляють Контракти.UA.

За словами Зеленського, осінь буде надзвичайно важливою для України. Тому необхідно посилити деякі напрямки в уряді, і підготовлені кадрові рішення. Також будуть зміни в Офісі президента.

"Я розраховую й на дещо іншу вагу окремих напрямків нашої зовнішньої та внутрішньої політики. Перше - треба більше взаємодії між центральною владою та громадами. Особливо зараз, у час підготовки до зимового сезону. Друге – Україна вже досягла значних результатів в оборонному виробництві", - розповів Зеленський.

Третій напрямок - це посилення роботи з НАТО. На думку Зеленського, для цього потрібна особлива взаємодія. Четвертий напрямок - це Євросоюз та реальні переговори щодо членства, підготовка відповідних частин майбутньої угоди щодо членства.

"Це дуже чітка одночасно і юридична, і політична робота. За неї буде персональна відповідальність. І п’яте - треба поєднати все, чого Україна досягла у відносинах із партнерами - довіру до України, силу українського духу, відносини з партнерами - і ті завдання, які є перед нашою державою в протидії російській пропаганді, а також у захисті української культурної спадщини. Нам потрібен новий рівень одночасно інформаційної роботи, культурної та дипломатичної. І новий рівень відносин із глобальною українською спільнотою. Зараз час дати нові сили урядовим інституціям України, і я вдячний усім, хто допомагатиме", - підкреслив президент.

Кадрові зміни в Уряді

Сьогодні низка міністрів написали свої заяви на звільнення. До Верховної Ради України надійшли заяви про відставку від:

  • міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Камишіна О.М.
  • міністра юстиції України Малюськи Д.Л.
  • міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Стрільця Р.О.
  • віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної.
  • міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

Голова фракції "Слуга Народу" Давид Арахамія заявив, що в українському уряду плануються кадрові перестановки - змінять понад 50% складу Кабінету міністрів. Зокрема, завтра, 4 вересня, буде "день звільнень".

Сьогодні джерела РБК-Україна в уряді повідомили, що цього тижня очікуються численні кадрові перестановки у Кабінеті міністрів. Ротації можливі й в Офісі президента.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський пояснив кадрові зміни в Кабміні та ОП 5.00 5 2
Політика / Україна
05.09.2024 543
Еще материалы раздела «Україна»