НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня дала прогноз погоди в Україні у п'ятницю  Путін назвав території України, які РФ хоче окупувати першочергово  Як приготувати смажені картопляні пиріжки з сиром  Кліматологиня розповіла, якою буде погода в Україні до кінця листопаду  У Франції обрали нового прем'єр-міністра: що про нього відомо  Зеленський зізнався, чи попереджав Байдена про Курську операцію  "Вже повіває свіжим повітрям": синоптикиня прогнозує до +12° в Українівсі новини дня
Політика
Україна
04.09.2024 107

Для українців в окупації без паспортів РФ будують "міграційні табори"

На окупованих теренах України будують "міграційні центри". Туди помістять тих, хто не отримав паспорту РФ.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на матеріал РБК-Україна.

Як зазначається у матеріалі, так званий перехідний період в окупації закінчується у грудні 2024 року. З початку 2025-го українці, які не отримали російського громадянства, вважаються іноземцями та підлягають депортації. А для цього в окупованих регіонах обладнають центри тимчасового тримання іноземних громадян.

"З'являються повідомлення, що нібито російська влада планує облаштувати спеціальні табори для таких осіб, де вони будуть утримуватися як іноземці. Ця інформація тривожна і підкреслює посилення репресивних заходів проти населення тимчасово окупованих територій, проте конкретних підтверджених деталей щодо цих таборів поки що мало", - сказав він. уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Відомо, що багатьох українців тримали в подібних центрах, коли насильно депортували на Росію, але як вони виглядатимуть і функціонуватимуть в окупації, куди депортуватимуть тих українців, які відмовилися отримати паспорт РФ - питання поки що без відповіді.

Оценка материала:

5.00 / 1
Для українців в окупації без паспортів РФ будують "міграційні табори" 5.00 5 1
Політика / Україна
04.09.2024 107
Еще материалы раздела «Україна»