НОВИНИ ДНЯ: Військова допомога від США на $250 млн: яку зброю отримає Україна  Українцям пояснили, коли насправді почнеться осінь  У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихіднихвсі новини дня
Політика
Україна
05.09.2024 4567

В Офісі президента пояснили мету перестановок в Кабміні

Перш ніж робити висновки щодо перестановок в Кабміні варто зачекати доки вони пройдуть. Тільки після цього можна буде прокоментувати зміни.

_podolyak_foto__vitalii___nosach_rbk_ukrai__na__8_d391eba5c74f898292bb4749e05d9c26_650x410_05.09.24

Про це у коментарі YouTube-каналу РБК-Україна заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Для мене очевидно будь-які кадрові рішення зі знаком "+". Тому що це, все ж таки, перезавантаження системи виконавчої влади. Для чого? Дивіться, дочекаймося всіх звільнень та призначень. Тому що там дехто позбавиться, наприклад, статусу в. о., дехто підвищить свої функціональні можливості, отримає додаткове навантаження, дехто перейде на інші роботи. Тобто подивимося, якою буде конфігурація, перш за все, виконавчої влади через два дні. І після цього ми зможемо це більш детально прокоментувати", - наголосив Подоляк.

Він зауважив, що Україна зараз ввійшла в новий етап війни, а отже, країна має нові потреби.

"Дивіться, у нас новий етап війни. Тобто знову ж таки частково ініціатива в Україні, частково нові потреби, частково ми заходимо в новий опалювальний сезон. Є потреби фінансові, є потреби економічні, є потреби перебудувати економіку ще додатково. Є потреби інтенсифікувати переговори на зовнішніх ринках, раціонально пояснюючи чому математично вигідно сьогодні всім додатково вкластися в Україну, проінвестувати в Україну, чи там зброєю проінвестувати", - пояснив він.

Подоляк заявив, що це інвестиції в безпекові гарантії не для України, а для всіх інших країн, які є її партнерами.

Радник керівника ОП зазначив, що покращити чи знову ж таки підвищити функціональність тих чи інших галузевих напрямків - це очевидно правильна тактика.

"Тому що ти не можеш завжди бути в одному статусі, тим більше під час війни. Це криза, це певний режим роботи, це є вигорання на різних рівнях. Не тільки на рівні соціальному, не тільки на рівні сім'ї тих людей, які беруть безпосередню участь у бойових діях. Але на будь-якому рівні є певне вигорання, певна втрата функціональності. І для того, щоб все це оптимізувати безумовно треба ініціювати певні кадрові перестановки", - підкреслив він.

Підсумувавши він зауважив, що після того, як будуть призначення на ті чи інші посади людей, можна буде зрозуміти хто за який напрямок відповідає, які тут є компетенції і які ми будемо мати результати в середньостроковій чи довгостроковій перспективі.

Перестановки в Кабміні

Нагадаємо, що 3 вересня у фракції "Слуга Народу" анонсували кадрові перестановки в Кабінеті міністрів. Згодом джерела РБК-Україна повідомили, що перестановки очікуються також й в Офісі президента.

Детальніше про те, на які зміни можна очікувати, можна дізнатись в матеріалі РБК-Україна.

Зауважимо, що під час вчорашнього вечірнього звернення український президент Володимир Зеленський особисто прокоментував кадрові перестановки

Оценка материала:

5.00 / 2
В Офісі президента пояснили мету перестановок в Кабміні 5.00 5 2
Політика / Україна
05.09.2024 4567
Еще материалы раздела «Україна»