НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Політика
Росія
05.09.2024 276

Путіна це бісить. Курська операція зірвала плани РФ щодо припинення вогню, - експерт

Операція українських захисників у Курській області зірвала очікування Росії щодо можливого припинення вогню восени. Тому російський диктатор Володимир Путін вдався до терору.

Про це у коментарі YouTube-каналу РБК-Україна заявив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

Експерт звернув увагу, що росіяни останнім часом почали відносно часто застосовувати балістичну зброю, у тому числі й неточні ракети, які надала Північна Корея.

"Чому запускають, бо корейці ще дадуть, а якщо прилетить у якийсь цивільний квартал, можливо, Україна піде на якісь умови невигідного компромісного миру. Путін же сказав, що "треба вигнати бандитів" з Курської області і тоді, можливо, будуть переговори", - наголосив він.

Мусієнко нагадав, що командир чеченського спецназу "Ахмат" Апті Алаудінов в інтерв'ю китайському журналісту до початку Курської операції дав прогноз, що "ще два місяці і "СВО" закінчиться".

"Вони думали, що вони вийдуть на припинення вогню колись восени після битв на сході, коли виснажаться і коли дійдуть до чогось, а тут Курськ все зламав. І ось те, що Курськ все зламав, це дуже бісить і турбує Путіна", - зазначив експерт.

Тому, на думку Мусієнка, Путін відновив терор мирного населення, щоб змусити Україну вийти з Курської області та піти на поступки.

Що передувало

Нагадаємо, Україна несподівано для всіх розпочала операцію у Курській області. Воїни зі старту операції щодня продовжували стрімке просування.

ЗСУ взяли під контроль місто Суджа та близько 100 інших населених пунктів. Також у полон було взято сотні російських солдатів.

За словами президента України Володимира Зеленського, контроль над частиною Курської області планується утримувати доти, доки главу Кремля Володимира Путіна не вдасться змусити до переговорів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путіна це бісить. Курська операція зірвала плани РФ щодо припинення вогню, - експерт 5.00 5 2
Політика / Росія
05.09.2024 276
Еще материалы раздела «Росія»