НОВИНИ ДНЯ: Шольц анонсував передачу Україні ще 17 систем ППО IRIS-T  У Путіна зробили нову заяву про війну та діалог  В Україні у п'ятницю переважно без опадів, до +28°  Україна наближається до дозволу на глибокі удари по РФ західною зброєю, - експерт  В Україні необхідна тотальна мілітаризація суспільства – Жорін  До України прийшло бабине літо: прогноз погоди на п'ятницю, 6 вересня   Кім Чен Ин стратив декілька десятків чиновників через повінь в КНДРвсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
05.09.2024 168

ЗСУ в Курській області надовго: експерт назвав ознаки

Українські військові, ймовірно, планують закріпитися у Курській області надовго. Про це свідчать деякі ознаки.

_ukrai__nski_vii__skovi_foto___vitalii___nosach_rbk_ukrai__na_7_776e82d86eb46d06aa2b4361b567df88_650x410_05.09.24

Про це у коментарі YouTube-каналу РБК-Україна заявив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. Про це повідомляють Контракти.UA.

"На мою думку, є всі перспективи і можливості, що Україна буде тримати (Курську область, - ред). Більше того, я бачу, що вже здійснюється до цього підготовка. Тому, що крім проведення наступальної операції, яка триває, і вона є особливо на північ і на захід, а на схід помітна вже більш така оборонна операція і протидія російським контратакам", - розповів він.

Це означає, за його словами, що десь ЗСУ стабілізують ситуацію, лінію, в очікуванні того, що можливо доведеться переходити в режим утримання цих територій і в режим того, що це може призводити до того, що треба буде посилювати саме захисні лінії.

"Ось це на сьогодні помітно. Тому я думаю, що це свідчить про те, що українські війська дійсно розглядають сценарій того, що будуть залишатися надовго (у Курській області, - ред)", - констатував Мусієнко.

Наступ ЗСУ у Курській області

У серпні українські військові розпочали наступ у Курській області, операція триває майже місяць.

За даними на кінець серпня, як розповідав головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, Україна взяла під контроль у Курській області 100 населених пунктів та 1294 кв. км. Також ЗСУ вдалося полонити майже 600 російських військових.

На даний момент темп українського наступу у Курській області знизився. Докладніше про те, чому "вщухла" Курська операція і чи можуть окупанти піти в контратаку - читайте у матеріалі РБК-Україна.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗСУ в Курській області надовго: експерт назвав ознаки 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
05.09.2024 168
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»