НОВИНИ ДНЯ: Шольц анонсував передачу Україні ще 17 систем ППО IRIS-T  У Путіна зробили нову заяву про війну та діалог  В Україні у п'ятницю переважно без опадів, до +28°  Україна наближається до дозволу на глибокі удари по РФ західною зброєю, - експерт  В Україні необхідна тотальна мілітаризація суспільства – Жорін  До України прийшло бабине літо: прогноз погоди на п'ятницю, 6 вересня   Кім Чен Ин стратив декілька десятків чиновників через повінь в КНДРвсі новини дня
Політика
Світ
06.09.2024 248

Кім Чен Ин стратив декілька десятків чиновників через повінь в КНДР

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин стратив декілька десятків чиновників. Це сталось після того, як країною прокотилася повінь.

_chen_in_gettyimages_1128337768_f137f138fc7b51fb5a100611b8fae824_650x410_06.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Bloomberg. Про це повідомляють Контракти.UA.

За даними ЗМІ, у серпні було розстріляно близько 30 чиновників у районах, які постраждали від повені. Повідомляється, що унаслідок повеней могли загинути та постраждати кілька тисяч людей. Найбільше руйнквань зазнала провінція Джаган.

Варто також зауважити, що у липні Кім Чен Ин заявляв, що суворо покарає тих, хто "серйозно знехтував" своїми обовʼязками й тому несе відповідальність за жертви через повінь. Тоді ж північно корейські ЗМІ показали фотографії Кім Чен Ина, який керує рятувальними роботами після стихійного лиха, але про загиблих не повідомляли.

Варто нагадати, що наприкігці липня, через зливи, з берегів вийшла річка Ялуцзян. Вона протікає між Китаєм і КНДР. З відкритих джерел відомо, що повінь знищила понад 4 000 будинків і 3 000 гектарів сільськогосподарських угідь в місті Сінийджу та повіті Уйджу.

У Північній Кореї повідомляли про 5 000 евакуйованих, але не розголошували кількість жертв.

Кім Чен Ин - верховний лідер Північної Кореї з 2011 року, відомий своєю авторитарною владою, репресіями та жорстким контролем над медіа. Під його керівництвом активно розвивається ядерна програма країни. Він також підтримує тісні відносини з Володимиром Путіним, співпрацюючи в економічній та військовій сферах.

Раніше РБК-Україна розповідало, що доньку лідера Корейської Народної Демократичної Республіки (КНДР) Кім Чен Ина Чжу Е готують як наступницю північнокорейського диктатора.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кім Чен Ин стратив декілька десятків чиновників через повінь в КНДР 5.00 5 2
Політика / Світ
06.09.2024 248
Еще материалы раздела «Світ»