НОВИНИ ДНЯ: Шольц анонсував передачу Україні ще 17 систем ППО IRIS-T  У Путіна зробили нову заяву про війну та діалог  В Україні у п'ятницю переважно без опадів, до +28°  Україна наближається до дозволу на глибокі удари по РФ західною зброєю, - експерт  В Україні необхідна тотальна мілітаризація суспільства – Жорін  До України прийшло бабине літо: прогноз погоди на п'ятницю, 6 вересня   Кім Чен Ин стратив декілька десятків чиновників через повінь в КНДРвсі новини дня
Політика
Світ
06.09.2024 224

Експерт пояснив негатив щодо Азербайджану в Україні

Негатив щодо Азербайджану в Україні є неконструктивним, адже домовленості Баку з "Газпромом" мають зовнішній характер – тобто узгоджені на загальноєвропейському рівні.

_gettyimages_1288291981_1ed9f2bda6b752a272779f5be76f5f85_650x410_06.09.24

Про це заявив політолог-міжнародник, екскерівник апарату уряду Азербайджану Раміз Юнус, пише РБК-Україна з посиланням на його виступ. Про це повідомляють Контракти.UA.

Так, за словами журналістів, він порівняв внесок Азербайджана і Вірменії в допомогу Україні.

"Як може бути у суспільно-політичному дискурсі сьогодні України щось антиазербайджанське, антитурецьке?.. Про Вірменію (говорять позитивно), яка палець об палець не вдарила, за 30 років вашої незалежності не зробила того, що зробили Азербайджан і Туреччина, починаючи з 2014 року – і кримська платформа, і все інше…Той же "Сокар", заправляє не тільки ваші машини надзвичайної допомоги, а й багато іншого, потім це рятує багато життів", - прокоментував експерт.

Він також зазначив, що домовленості Азербайджану з російським "Газпромом" були інспіровані керівництвом Євросоюзу і позицією президента Володимира Зеленського.

"Це прохання було президента Зеленського, це прохання було Брюсселя до Азербайджану… Якщо треба буде це зробити, Азербайджан з Україною та Євросоюзом домовляться", - зазначив він.

Політолог, як йдеться в матеріалі ЗМІ, також виступив проти висловлювань в українському публічному просторі, які псують взаємини України з іншими країнами.

"Україна з Азербайджаном перебуває 20 з гаком років у ГУАМі – Грузія, Україна, Азербайджан, Молдова. Азербайджан розуміє, де він знаходиться. Знайте хто ваш друг, а хто ваш ворог, і навіщо вони приходять до вашої студії, і навіщо вони проштовхують якийсь антикитайський наратив. Навіщо зараз Україна має щось проти Китаю говорити? … У вас війна йде, а у нас працює інфраструктура. Це і є політика. Менше пропаганди, більше розуміння того, що є", - підкреслив Раміз Юнус.

Оценка материала:

5.00 / 2
Експерт пояснив негатив щодо Азербайджану в Україні 5.00 5 2
Політика / Світ
06.09.2024 224
Еще материалы раздела «Світ»