НОВИНИ ДНЯ: В Україні необхідна тотальна мілітаризація суспільства – Жорін  До України прийшло бабине літо: прогноз погоди на п'ятницю, 6 вересня   Кім Чен Ин стратив декілька десятків чиновників через повінь в КНДР  Шольц замовив 17 систем ППО IRIS-T для України — подробиці  Зеленський про Курську операцію: це найбільше поповнення обмінного фонду  В Україну прийде антициклон. Синоптик дала прогноз на 6 вересня  Що ховається за розмовами Путіна про "мир" - ЦПДвсі новини дня
05.09.2024 141

Голова НБУ відповів, чи планують в Україні вводити банкноту в 5 тисяч гривень

Національний банк поки не планує вводити в обіг банкноту номіналом 5 тисяч гривень. Зараз найвищий номінал - 1 тисяча гривень.

Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв’ю виданню LIGA.net. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Наразі ми не плануємо цього. Вважаємо, що на сьогодні наявні номінали цілком відповідають поточній ситуації.", - сказав він.

Відповідаючи на питання щодо відмови від малого номіналу копійок, Пишний відповів: "Це окреме питання, яке ми постійно аналізуємо, беручи до уваги обіг монет, наразі такого рішення немає".

Оценка материала:

5.00 / 2
Голова НБУ відповів, чи планують в Україні вводити банкноту в 5 тисяч гривень 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
05.09.2024 141
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»