НОВИНИ ДНЯ: Шольц анонсував передачу Україні ще 17 систем ППО IRIS-T  У Путіна зробили нову заяву про війну та діалог  В Україні у п'ятницю переважно без опадів, до +28°  Україна наближається до дозволу на глибокі удари по РФ західною зброєю, - експерт  В Україні необхідна тотальна мілітаризація суспільства – Жорін  До України прийшло бабине літо: прогноз погоди на п'ятницю, 6 вересня   Кім Чен Ин стратив декілька десятків чиновників через повінь в КНДРвсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
05.09.2024 127

Країни ЄС, США та Британія підпишуть першу міжнародну угоду про використання ШІ, - Reuters

Сьогодні, 5 вересня, відкривається для підписання перша юридично обов'язкова міжнародна угода щодо штучного інтелекту (ШІ), укладена між країнами, включаючи членів Європейського Союзу, Сполучені Штати та Велику Британію.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters. Про це повідомляють Контракти.UA.

Раніше ініціативу підтримала правозахисна організація Ради Європи, яка працювала над створенням конвенції протягом кількох років.

Повідомляється, що ця Конвенція буде зосереджена на управлінні ризиками, що виникають у зв'язку з використанням систем ШІ, з одночасною підтримкою інновацій у цій сфері. Її прийняли ще у травні після тривалих обговорень за участю 57 країн.

Міністр юстиції Великобританії Шабана Махмуд наголосила на важливості цієї угоди.

"Ця Конвенція є важливим кроком до того, щоб ці нові технології можна було використовувати без руйнування наших найдавніших цінностей, таких як права людини та верховенство права", - заявила міністр юстиції Великобританії Шабана Махмуд у заяві.

Зазначається, документ зосереджується на захисті тих, хто постраждав від використання систем штучного інтелекту. Конвенція діє окремо від Закону ЄС про ШІ, який набув чинності 1 серпня. Повідомляється, що підписанти угоди матимуть право впроваджувати законодавчі або адміністративні заходи для виконання положень конвенції.

Оценка материала:

5.00 / 1
Країни ЄС, США та Британія підпишуть першу міжнародну угоду про використання ШІ, - Reuters 5.00 5 1
Кабінет директора / Ранкова кава
05.09.2024 127
Еще материалы раздела «Ранкова кава»