НОВИНИ ДНЯ: В Україні необхідна тотальна мілітаризація суспільства – Жорін  До України прийшло бабине літо: прогноз погоди на п'ятницю, 6 вересня   Кім Чен Ин стратив декілька десятків чиновників через повінь в КНДР  Шольц замовив 17 систем ППО IRIS-T для України — подробиці  Зеленський про Курську операцію: це найбільше поповнення обмінного фонду  В Україну прийде антициклон. Синоптик дала прогноз на 6 вересня  Що ховається за розмовами Путіна про "мир" - ЦПДвсі новини дня
Політика
Світ
05.09.2024 117

DW: найближчими днями Сполучені Штати представлять нову пропозицію про припинення вогню у Смузі Гази

Очікується, що найближчими днями Сполучені Штати представлять нову пропозицію про припинення вогню у Смузі Гази, спрямовану на вихід із глухого кута між ХАМАСом та Ізраїлем.

Як повідомляють Контракти.UA, про це пише DW.

Бойовики заявили водночас, що немає необхідності переглядати план припинення вогню, стверджуючи, що Ізраїль повинен погодитися на пропозицію США, яку палестинське ісламістське угруповання вже прийняло.

У заяві ХАМАСу йдеться, що прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу намагався перешкодити досягненню угоди, наполягаючи на тому, що ЦАХАЛ не вийде з Філадельфійського коридору на південному кордоні Гази з Єгиптом.

“Ми застерігаємо від того, щоб не потрапити на пастку та хитрощі Нетаньягу, оскільки він використовує переговори, щоб продовжити агресію проти нашого народу”, ‒ зазначили терористи.

Зі свого боку Нетаньягу заявив, що ХАМАС блокує прогрес. “Ми намагаємося знайти певну область для початку переговорів. Вони відмовляються це робити”, ‒ підкреслив прем’єр.

Оценка материала:

5.00 / 1
DW: найближчими днями Сполучені Штати представлять нову пропозицію про припинення вогню у Смузі Гази 5.00 5 1
Політика / Світ
05.09.2024 117
Еще материалы раздела «Світ»