НОВИНИ ДНЯ: В Україні необхідна тотальна мілітаризація суспільства – Жорін  До України прийшло бабине літо: прогноз погоди на п'ятницю, 6 вересня   Кім Чен Ин стратив декілька десятків чиновників через повінь в КНДР  Шольц замовив 17 систем ППО IRIS-T для України — подробиці  Зеленський про Курську операцію: це найбільше поповнення обмінного фонду  В Україну прийде антициклон. Синоптик дала прогноз на 6 вересня  Що ховається за розмовами Путіна про "мир" - ЦПДвсі новини дня
Політика
Світ
05.09.2024 410

Що ховається за розмовами Путіна про "мир" - ЦПД

Глава Кремля Володимир Путін хоче капітуляції України. А його розмови про мир - всього лише пастки.

_putin_gettyimages_2151579209_ea11c9e3c4a71de7c835ccc7f2ec2e6f_650x410_05.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram керівника Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрія Коваленка. Про це повідомляють Контракти.UA

За його словами, не варто плутати поняття "мир" і "капітуляція", бо Путіну потрібна саме капітуляція України, бо саме Путін претендує території України і "включив" їх у склад Росії.

"Мир потрібен нам, але справедливий, за нормами міжнародного права, на що Путін не готовий. Всі розмови про Стамбул 2022 не повернуть зруйнований Бахмут, тому він бреше. Йому потрібна наша капітуляція. А розмови про мир - це пастки, як і понад 100 років тому Росія хоче розділити нас зсередини навколо різних бачень, аби ми припинили опір", - вважає Коваленко.

На жаль, як підкреслив він, Путіну досі потрібна вся Україна.

"Нічого спільного між термінами "мир" і "капітуляція" немає. Путін - це про бажання капітуляції України", - констатував військовий.

Що цьому передувало

5 вересня глава Кремля Володимир Путін виступив на Східному економічному форумі. Звичайно, не обійшлося без цинічних заяв про Україну. Зокрема, Путін заявив, що РФ завжди "захищатиме" інтереси українців, які відстоюють російську мову та традиції.

Крім того, за словами Путіна, Росія нібито ніколи не відмовлялася від переговорів щодо України, але не на основі "ефемерних вимог", а на базі узгоджених у Стамбулі параметрів. На його думку, "Україну стамбульські угоди влаштовували, вона відмовилася від проекту лише через Захід".

Зазначимо, у червні, напередодні Глобального саміту у Швейцарії, Путін назвав умови мирних переговорів з Україною. Тоді він нарвався на порівняння з Адольфом Гітлером зразка 1938 року, зажадавши поступитися чотирма областями і не тільки.

При цьому, як раніше зазначали аналітики Інституту вивчення війни, насправді Росія не зацікавлена ​​у переговорах із Україною на основі міжнародного права.

Оценка материала:

5.00 / 2
Що ховається за розмовами Путіна про "мир" - ЦПД 5.00 5 2
Політика / Світ
05.09.2024 410
Еще материалы раздела «Світ»