НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня дала прогноз погоди в Україні у п'ятницю  Путін назвав території України, які РФ хоче окупувати першочергово  Як приготувати смажені картопляні пиріжки з сиром  Кліматологиня розповіла, якою буде погода в Україні до кінця листопаду  У Франції обрали нового прем'єр-міністра: що про нього відомо  Зеленський зізнався, чи попереджав Байдена про Курську операцію  "Вже повіває свіжим повітрям": синоптикиня прогнозує до +12° в Українівсі новини дня
Політика
Україна
06.09.2024 1631

Зеленський зізнався, чи попереджав Байдена про Курську операцію

Глава держави сказав, що максимально скоротив коло людей, які знали про цю операцію.

Президент України Володимир Зеленський сказав, що не інформував адміністрацію президента США Джо Байдена про плани розпочати операцію в Курській області Росії. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це глава держави повідомив у інтерв’ю NBC News.

Зеленський заявив, що про операцію на Курщині знало дуже вузьке коло осіб, аби не допустити витоку інформації.

"Так, ми нікого не інформували", – відповів президент на запитання журналіста, чи повідомляла Україна адміністрації Байдена про операцію.

"І це питання не недовіри. Ми не інформували дуже багато інституцій в нашій державі, всередині. Розумієте, це війна, і витік інформації – постійний. І він може бути не від людини, він може бути по засобах зв’язку, по будь-яких планах, іноді – в закритих штабах. Тому що багато людей, багато інформації, і значить, що є можливість витоку інформації", – пояснив глава держави.

Він зауважив, що в України "були проблеми перед південною операцією" понад рік тому, коли геть усі знали про підготовку цієї операції.

"Всі знали про цю операцію. І росіяни знали. Росіяни знали деталі цієї операції. Коли наші війська пішли наступати на півдні, вони очікували", – сказав Зеленський.

"Тому це – не через недовіру. Я показую, що це не тільки партнери не знали. Це не знали багато служб, і українська розвідка не знала про це. Я скоротив максимально коло людей, які знали про цю операцію. Тому це було дуже несподівано. Я вважаю, що це одна із причин, що операція пройшла успішно", – зауважив президент.

До слова, напередодні Зеленський заявив, що Україна утримуватиме захоплені території Курщини доти, поки не змусить президента Росії Володимира Путіна сісти за стіл перемовин.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський зізнався, чи попереджав Байдена про Курську операцію 5.00 5 2
Політика / Україна
06.09.2024 1631
Еще материалы раздела «Україна»