НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня дала прогноз погоди в Україні у п'ятницю  Путін назвав території України, які РФ хоче окупувати першочергово  Як приготувати смажені картопляні пиріжки з сиром  Кліматологиня розповіла, якою буде погода в Україні до кінця листопаду  У Франції обрали нового прем'єр-міністра: що про нього відомо  Зеленський зізнався, чи попереджав Байдена про Курську операцію  "Вже повіває свіжим повітрям": синоптикиня прогнозує до +12° в Українівсі новини дня
Політика
Світ
06.09.2024 407

Кірбі: ATACMS не зможуть вразити 90% літаків РФ, якими та атакує Україну

Думки про те, що Україна за дпомогою ATACMS зможе уразити авіацію Російської Федерації є хибними. 90% літаків для бомбардувань базуються поза межами 300-кілометрової зони від кордонів України.

_kirbi_gettyimages_1240791917_4e9fb862a82ac1d2825b7424d6a0e8b9_650x410_06.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву координатора зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джона Кірбі бід час брифінгу. Про це повідомляють Контракти.UA.

За словами Кірбі, думки про те, що завдяки далекобійним ATACMS Україна зможе уразити військову авіацію Росії є хибними. Це пов'язано з тим, що 90% таких літаків Росія тримає поза межами 300-кілометрової зони від кордонів України.

"Думка, що якщо ми дамо Україні далекобійні ATACMs, то вони зможуть вразити авіабази й більшість літаків, які обстрілюють Україну - є невірною", - сказав Кірбі.

Заборона на удари по Росії

Низка західних партнерів надають Україні далекобійні ракети, які здатні знищувати цілі у радіусі 300 кілометрів. Одна ЗСУ можуть використовувати цю зброю за умови, що ним не битимуть по території Росії. Зокрема, США забороняють українським захисникам завдавати ударів по Росії ракетами ATACMS.

А ось Франція дала дозвіл бити лише по тим цілям, звідки запускають ракети.

Нещодавно міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що Україна передала США список цілей для глибоких ударів ATACMS по Росії.

Він зауважив, що російські військові перевели свої вартісні військові засоби далеко від лінії фронту.

Союзники пояснюють такі заборони страхом ескалації. Але бої в Курській області, які розпочала Україна, можуть змінити їхню думку. Більш детально про це - у матеріалі РБК-Україна.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кірбі: ATACMS не зможуть вразити 90% літаків РФ, якими та атакує Україну 5.00 5 2
Політика / Світ
06.09.2024 407
Еще материалы раздела «Світ»