НОВИНИ ДНЯ: ССО розгромили російську колону на Курщині: який результат   Зеленський повідомив, коли Україна підготує детальний план закінчення війни  Солодкі мариновані помідори з перцем на зиму: смачний рецепт  Телеканал ABC затвердив остаточні правила дебатів між Трампом та Гарріс  Синоптикиня дала прогноз погоди в Україні у п'ятницю  Путін назвав території України, які РФ хоче окупувати першочергово  Як приготувати смажені картопляні пиріжки з сиромвсі новини дня
Політика
Україна
06.09.2024 177

Не збій чи аварія. Стало відомо, чому Південноукраїнській АЕС зменшила потужність

На Південноукраїнській АЕС у Миколаївській області не було аварії чи збою у роботі. Причиною зменшення потужності стації був насос, який вийшов з ладу.

1_c28892b494b3665f8a10da75930d79d1_650x410_06.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на голову Держатомрегулювання Олега Корікова під час брифінгу. Про це повідомляють Контракти.UA.

"На Південноукраїнській АЕС відбулася експлуатаційна подія. Ідентифіковано підвищену вібрацію насосного агрегата, який забезпечує прокачку води через реактор", - заявив він.

Насос, який вийшов з ладу, - один з чотирьох. Він зараз не працює. Через це потужність енергоблока Південноукраїнської АЕС знижено на третину.

За словами Корікова, "Енергоатом" планує комплекс заходів із відновлення роботи цього агрегата. Після проведення ремонту енергоблок зможе вийти на повну потужність.

Голова Держатомрегулювання наголосив, що така експлуатаційна подія за міжнародною шкалою має нульовий рівень.

Що цьому передувало

Вчора, 4 вересня, у мережі з'явилася інформація, що нібито на Південноукраїнській АЕС сталася аварія. У зв'язку з цим станція буцімто втратила частину потужності, а один з енергоблоків збиралися відправити на ремонт.

"Енергоатом" спростував цю інформацію. Там заявили, що в роботі одного з енергоблоків Південноукраїнської АЕС в Миколаївській області зафіксували зауваження. Блок був розвантажений на 33% від номінальної потужності.

Оценка материала:

5.00 / 1
Не збій чи аварія. Стало відомо, чому Південноукраїнській АЕС зменшила потужність 5.00 5 1
Політика / Україна
06.09.2024 177
Еще материалы раздела «Україна»