НОВИНИ ДНЯ: Атака на Полтаву: Зеленський розповів, як сталася трагедія  Монголія поважає Путіна більше, ніж міжнародне право, - Зеленський  Ці два продукти псують смак і структуру м'ясних котлет: у жодному разі їх не додавайте  Зеленський повідомив, що з мобілізацією в Україні зараз  ССО розгромили російську колону на Курщині: який результат   Зеленський повідомив, коли Україна підготує детальний план закінчення війни  Солодкі мариновані помідори з перцем на зиму: смачний рецептвсі новини дня
06.09.2024 370

Як хотів Бандера: на гривнях з'явиться головне патріотичне гасло України

Національний банк модифікує дизайн банкнот та додасть на них патріотичне гасло України. Це достатньо швидкий і важливий крок.

02_33eecbffeb6fad70c08baf1a1d3d000a_650x410_06.09.24

Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, пише РБК-Україна з посиланням на його інтерв’ю виданню LIGA.net. Про це повідомляють Контракти.UA.

"На кожній банкноті тепер міститиметься гасло сучасної України, відоме у всьому світі: "Слава Україні! Героям слава!"" - сказав він.

Як зазначив Пишний, українці зараз вітаються цими словами, світові лідери вже вивчили, як вони вимовляються українською.

"Це наше гасло! Як і передбачав Степан Бандера, прийшов той час "… коли один скаже: "Слава Україні!", а мільйони відповідатимуть: "Героям слава!" - додав голова НБУ.

Заміна копійок на шаги

Нагадаємо, згідно з статтею 99 Конституції, грошовою одиницею України є гривня, яка була введена в обіг 2 вересня 1996 року. Національний банк України ініціював зміну назви розмінних монет з "копійка" на "шаг".

Як зазначив голова НБУ Андрій Пишний, ця ідея просто чекала свого часу. "І цей час, я вважаю, настав. Бо це нонсенс, що на третій рік повномасштабної війни в українському грошовому обігу залишається те, що поєднує нас із колоніальним минулим. Адже копійка зараз лишається виключно "на болотах", в Білорусі, Придністров'ї і у нас", - повідомив Пишний.

Пишний повідомив, що у 2025 році може бути викарбовано близько 20 млн монет номіналом 50 шагів, а жодних додаткових витрат з державного бюджету не буде. карбування шагів і вилучення копійок відбуватиметься поступово, вони перебуватимуть у обігу паралельно кілька років. Тож жодних хвилювань щодо їх обміну у населення не виникне.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як хотів Бандера: на гривнях з'явиться головне патріотичне гасло України 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
06.09.2024 370
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»