НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Політика
Україна
07.09.2024 456

Курська операція показує світу, що Росія може програти війну, - Зеленський

Операція ЗСУ у Курській області доводить світу, що Росія може програти війну проти України.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на вечірнє звернення президента України Володимира Зеленського. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як розповів президент, сьогодні він заслухав чергову доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Зокрема, обговорювали Покровський напрямок та операцію українських військ у Курській області.

"Ми зберігаємо визначені рубежі та кожним днем Курської операції доводимо світу, що Росія може програти цю війну, і єдине, що для цього потрібно, - це достатня наша рішучість, рішучість усіх у світі, від кого залежить стан справ у світі. Не Москві визначати майбутнє наших людей. І саме так має бути завжди", - наголосив Зеленський.

Операції ЗСУ у Курській області

Нагадаємо, з початку серпня у Курській області триває наступальна операція українських військ.

Загалом з початку ведення операції Україна взяла під свій контроль вже понад 100 населених пунктів у Курській області.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що всі визначені завдання Курської операції ЗСУ реалізовуються. Наразі там - найбільше поповнення обмінного фонду.

Тим часом головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський назвав п'ять цілей операції в Курській області.

Зокрема, за його словами, Україна за допомогою Курської операції хотіла запобігти новому наступу Росії. Також такі дії ЗСУ допомогли захистити населення Сумської області.

Оценка материала:

5.00 / 1
Курська операція показує світу, що Росія може програти війну, - Зеленський 5.00 5 1
Політика / Україна
07.09.2024 456
Еще материалы раздела «Україна»