НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Політика
Світ
07.09.2024 563

Росія знайшла три країни для обходу західних санкцій – ISW

Найбільшим торговельним партнером РФ є Китай.

57c110f5037ff35ddc46c384af88f20e_07.09.24

Росія покладається на кілька країн - Індію, Сербію та Китайську Народну Республіку  - в питання уникнення західних санкцій. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадують інформацію з видання Financial Times (FT) з посиланням на витоки з російської державної кореспонденції, що Міністерство промисловості і торгівлі Росії розробило план витратити майже 1 мільярд доларів на захист критичних електронних компонентів у жовтні 2022 року, який, як повідомляється, включав можливість будівництва об’єктів в Індії, щоб отримати доступ до таких компонентів.

FT повідомило, що витік документів свідчить про те, що Росія таємно купувала чутливу електроніку подвійного призначення в Індії за допомогою "значних запасів" індійських рупій, накопичених російськими банками завдяки збільшенню продажів нафти в країну.

"Ступінь, до якого Росія реалізувала цей план, залишається незрозумілим, хоча ISW оцінює, що Росія бере участь у більш широких зусиллях, щоб уникнути західних санкцій і закуповувати під санкції електронні компоненти та обладнання, необхідні для виробництва російської оборонної промисловості, через іноземних суб’єктів", - зазначили  експерти.

Раніше ISW спостерігала ознаки того, що іноземні компанії та банки, в тому числі в КНР, дедалі неохоче проводять операції з російськими акторами через побоювання вторинних санкцій Заходу, які можуть вплинути на спроби Росії уникнути санкцій.

"Схоже, що Росія покладається на кілька країн, зокрема Індію, Сербію та Китайську Народну Республіку (КНР), у рамках своїх зусиль, щоб уникнути західних санкцій", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, США послабили санкції проти Росії, що стосуються транзакцій з банками, які пов'язані з виробництвом, постачанням або обміном енергією у будь-який спосіб.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія знайшла три країни для обходу західних санкцій – ISW 5.00 5 2
Політика / Світ
07.09.2024 563
Еще материалы раздела «Світ»