НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Політика
Україна
07.09.2024 333

Сирський назвав п'ять цілей операції ЗСУ в Курській області

Україна за допомогою операції в Курській області хотіла запобігти новому наступу Росії. Також такі дії ЗСУ допомогли захистити населення Сумської області.

_gettyimages_1550364525_42ad34e34cb1cb27d81ca0cd9bed06c5_650x410_07.09.24

Як пише РБК-Україна, про це в інтерв'ю CNN заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Про це повідомляють Контракти.UA.

За словами генерала, основні цілі операції в Курській області такі:

  • не дати Росії використовувати Курську область як плацдарм для нового наступу;
  • відволікти сили РФ від інших напрямків;
  • створити зону безпеки та запобігти обстрілу цивільних об'єктів;
  • взяти в полон окупантів;
  • підняти моральний дух українських військ та нації загалом.

Сирський також нагадав, що операція ЗСУ змусила росіян перекинути на Курську область десятки тисяч своїх військових. Серед них - бійці найкращих у РФ підрозділів повітряно-десантних військ.

Операція у Курській області

Нагадаємо, українська операція у Курській області триває вже майже місяць. Бійцям ЗСУ взяли під свій контроль понад 1000 квадратних кілометрів території ворога.

Це змусило росіян перекинути з України своїх солдатів для оборони Курської області. За словами президента Володимира Зеленського, загалом ворог направив туди 60 тисяч військових.

Також глава держави нещодавно зазначав, що Україна за допомогою операції в Курській області хотіла запобігти можливому наступу росіян на Сумську область у майбутньому. Тому такий хід став превентивним ударом.

При цьому генсек НАТО Єнс Столтенберг наголошував, що українські захисники під час боїв у Курській області "добилися багато чого". Але спрогнозувати подальший перебіг подій поки що складно.

Оценка материала:

5.00 / 2
Сирський назвав п'ять цілей операції ЗСУ в Курській області 5.00 5 2
Політика / Україна
07.09.2024 333
Еще материалы раздела «Україна»