НОВИНИ ДНЯ: У Франції обрали нового прем'єр-міністра: що про нього відомо  Зеленський зізнався, чи попереджав Байдена про Курську операцію  "Вже повіває свіжим повітрям": синоптикиня прогнозує до +12° в Україні  Держдеп відповів на погрози Лаврова порадою вивести війська з України  Шольц анонсував передачу Україні ще 17 систем ППО IRIS-T  У Путіна зробили нову заяву про війну та діалог  В Україні у п'ятницю переважно без опадів, до +28°всі новини дня
Політика
Україна
06.09.2024 107

Нестандартних ситуацій на кордоні з Білоруссю немає - розвідка

Заяви білоруської влади про начебто перекидання військ до кордону з Україною спрямовані на нагнітання ситуації. Розвідка не фіксує нестандартних ситуацій або провокацій, які б ішли з території Білорусі безпосередньо по лінії кордону.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник ДПСУ Андрій Демченко, повідомляють Контракти.

«Це чергова риторика Білорусі, бо неодноразово ця країна намагалася перекинути відповідальність на нашу країну, що ми становимо загрозу, що ми перекидаємо то зброю, то вибухівку до Білорусі. В цьому контексті вони проводять постійне навчання, і це нагнітання ситуації, і, власне, таким чином відволікання уваги від більш важливих моментів війни, яку розв'язала Росія проти нашої країни. Бо Білорусь, на жаль, продовжує підтримувати країну-терористку. І треба розуміти, що за останній період, як і раніше, ситуація на кордоні не зазнала змін», - зазначив Демченко.

Він підкреслив, що і прикордонники, і підрозділи Збройних сил, і Національної гвардії повністю контролюють лінію державного кордону.

«Ми не фіксували і не фіксуємо якихось нестандартних ситуацій або ж якихось провокацій, які б ішли з території Білорусі безпосередньо по лінії кордону», - запевнив речник.

Водночас він наголосив, що Україна має бути готовою до розвитку будь-яких ситуацій, в тому числі до можливого втягування Білорусі у війну.

Оценка материала:

5.00 / 2
Нестандартних ситуацій на кордоні з Білоруссю немає - розвідка 5.00 5 2
Політика / Україна
06.09.2024 107
Еще материалы раздела «Україна»