НОВИНИ ДНЯ: Телеканал ABC затвердив остаточні правила дебатів між Трампом та Гарріс  Синоптикиня дала прогноз погоди в Україні у п'ятницю  Путін назвав території України, які РФ хоче окупувати першочергово  Як приготувати смажені картопляні пиріжки з сиром  Кліматологиня розповіла, якою буде погода в Україні до кінця листопаду  У Франції обрали нового прем'єр-міністра: що про нього відомо  Зеленський зізнався, чи попереджав Байдена про Курську операціювсі новини дня
Політика
Україна
06.09.2024 1149

Пентагон досі не використав значну частину коштів на допомогу Україні – Reuters

Адміністрація США має до кінця місяця витратити 6 млрд доларів на військову допомогу Україні або ризикує втратити ці кошти.

Як повідомляють Контракти, про це пише Reuters із посиланням на власні джерела.

“Адміністрація президента США Джо Байдена проводить невідкладні обговорення із Конгресом, аби мати змогу використати до 6 млрд дол. у військовій допомозі для України до кінцевого терміну, що настане 30 вересня”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що 30 вересня у США завершується фіскальний рік й виділені раніше на військову допомогу Україні кошти після цієї дати не зможуть бути використані.

У Держдепі сподіваються, що обидві палати Конгресу США встигнуть до кінця цього місяця ухвалити спеціальний законопроєкт, який дозволить продовжити термін використання цих коштів. “Співробітники Конгресу, які попросили залишитися анонімними, обговорюючи чинні перемовини, наполягають, що рішення буде знайдене, зважаючи на двопартійну підтримку допомоги уряду президента України Володимира Зеленського”, - наголошує Reuters.

Наразі достеменно незрозуміло, чому темп передачі Україні американського озброєння цього року сповільнився. “Частково це повʼязано із занепокоєнням міноборони США щодо вичерпання власних запасів, оскільки оборонна промисловість страждає від проблем із ланцюгами постачання”, - пояснює агентство.

Оценка материала:

5.00 / 2
Пентагон досі не використав значну частину коштів на допомогу Україні – Reuters 5.00 5 2
Політика / Україна
06.09.2024 1149
Еще материалы раздела «Україна»