НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
07.09.2024 150

Росіяни планують захопити два міста, щоб розтягнути сили ЗСУ: деталі від ISW

Останнім часом російські війська активізували наступальні зусилля.

b9fe67e98e00748bcbcd1e640327f390_07.09.24

Військове командування РФ активізує спроби захопити Курахове і Вугледар у Донецькій області, щоб не допустити передислокації українських військ для посилення оборони Покровська. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Зусилля російських сил спрямовані на ліквідацію широкого українського виступу на захід і південний захід від Донецька і просування до траси Н-15 (Донецьк - Запоріжжя) та вздовж неї", - сказано в повідомленні.

Скоординовані російські наступальні операції з південного флангу на Покровському напрямку на західний фланг української оборони навколо Вугледара, ймовірно, мають на меті посилити тиск на ЗСУ, що обороняються на заході Донецької області.

"Активізація російських наступальних операцій під Вугледаром, швидше за все, не означає, що темпи російських наступальних операцій в інших місцях на заході Донецької області в найближчій перспективі знизяться", - звітують аналітики.

Раніше стало відомо, що ЗСУ станом на вечір 5 вересня звільнили сумарно понад 5 квадратних км у боях у двох точках східного фронту. Більше про це читайте у новині.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росіяни планують захопити два міста, щоб розтягнути сили ЗСУ: деталі від ISW 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
07.09.2024 150
Еще колонки: Колонки / Блоги