НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня дала прогноз погоди в Україні у п'ятницю  Путін назвав території України, які РФ хоче окупувати першочергово  Як приготувати смажені картопляні пиріжки з сиром  Кліматологиня розповіла, якою буде погода в Україні до кінця листопаду  У Франції обрали нового прем'єр-міністра: що про нього відомо  Зеленський зізнався, чи попереджав Байдена про Курську операцію  "Вже повіває свіжим повітрям": синоптикиня прогнозує до +12° в Українівсі новини дня
Політика
Україна
06.09.2024 307

Право України на самооборону не закінчується на її кордонах - Столтенберг

Відповідно до міжнародного законодавства, Україна має право на самооборону проти російської агресії, і це її право не закінчується на кордонах країни.

Про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив у п'ятницю в Осло, повідомляють Контракти.

«Україна має право обороняти себе, і, відповідно до міжнародних норм, це право не завершується на кордоні. Під час Ради Україна–НАТО минулого тижня союзники рішуче засудили російські невибіркові удари (проти України). Ми підтвердили наші зобов’язання з подальшого зміцнення оборони України», – сказав Столтенберг.

Він привітав довгострокові зобов’язання Норвегії перед Україною відповідно до програми Нансена (програма цивільної та військової підтримки України від Норвегії на суму 75 млрд норвезьких крон на період 2023–2027 років), за якою Норвегія вже надала Україні сучасні засоби протиповітряної оборони, бойові літаки F-16 та інші високотехнологічні спроможності.

Оценка материала:

5.00 / 2
Право України на самооборону не закінчується на її кордонах - Столтенберг 5.00 5 2
Політика / Україна
06.09.2024 307
Еще материалы раздела «Україна»