НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Політика
Україна
07.09.2024 352

Партнери допомагають Україні створити заміну С-300: заява голови Пентагону

Ллойд Остін наголосив, що Україна повинна збільшувати власне оборонне виробництво.

a0f94a803af85786eff0ed45a7a62085_07.09.24

США та кілька європейських компаній співпрацюють з Україною щодо створення заміни ЗРК класу "земля-повітря" С-300 і ракети класу "повітря-повітря" Р-27. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це міністр оборони США Ллойд Остін заявив на початку засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

Остін зазначив, що союзники разом з національними директорами з питань озброєнь нарощують можливості промислових баз для задоволення потреб України і підтримки необхідних постачань на майбутнє.

"Але Україна повинна збільшувати власне оборонне виробництво для її довготермінової безпеки", – наголосив голова Пентагону, додавши, що багато учасників формату "Рамштайн" підтримують ці зусилля.

Так, кілька тижнів тому Данія зобов'язалась виділити 150 млн дол. на закупівлю озброєнь в українських виробників. Водночас США та кілька компаній з Європи співпрацюють з Україною щодо створення заміни зенітно-ракетної системи класу "земля-повітря" С-300 і ракети класу "повітря-повітря" Р-27.

"Сполучені Штати також виділили понад 200 мільйонів доларів для закупівлі критичних компонентів, аби дати змогу Україні виробляти безпілотні літальні апарати і системи радіоелектронної боротьби, які вона настільки ефективно розгортає. Наші директори з питань озброєнь працюють в установленому порядку з коаліціями спроможностей для задоволення цих потреб і прискорення постачань", – розповів Остін.

Нагадаємо, також на "Рамштайні" Остін анонсував, що президент США Джо Байден оголосить про новий пакет військової допомоги для України у розмірі 250 млн дол.

Оценка материала:

5.00 / 2
Партнери допомагають Україні створити заміну С-300: заява голови Пентагону 5.00 5 2
Політика / Україна
07.09.2024 352
Еще материалы раздела «Україна»