НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Політика
Європа
07.09.2024 107

Єврокомісія виділить Україні гроші на ремонт енергосистеми: названо суму

Урсула фон дер Ляєн повідомила про посилення гуманітарної допомоги українцям напередодні холодів.

2af29eb00609c59ceea8595b0c4e5aeb_07.09.24

Через невпинні атаки РФ на енергетичну інфраструктуру України Єврокомісія виділить Києву 40 млн євро на ремонт об'єктів перед зимою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це президентка Єврокомісія Урсула фон дер Ляєн повідомила в Мережі 6 вересня.

Голова ЄК заявила про посилення гуманітарної допомогу українцям напередодні холодів.

"Росія невпинно атакує енергетичну інфраструктуру України. Температура незабаром знизиться, тому ми посилюємо нашу гуманітарну допомогу українцям, які її потребують. З новим пакетом на 40 мільйонів євро на ремонтні роботи, електрику, опалення та житло", – йдеться в заяві фон дер Ляєн.

До слова, в кінці серпня голова МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що Росія влаштовує нові атаки по енергетичній інфраструктурі України, бо президент РФ Володимир Путін націлений на ще масштабнішу "холодну війну", ніж у попередні роки.

Оценка материала:

5.00 / 1
Єврокомісія виділить Україні гроші на ремонт енергосистеми: названо суму 5.00 5 1
Політика / Європа
07.09.2024 107
Еще материалы раздела «Європа»