НОВИНИ ДНЯ: "Райффайзен Банк" знову не йде з Росії: акції компанії заарештували  "Шкода, що ми не можемо цього зробити". Зеленський розвіяв страх союзників про удари по Кремлю  В Україну прийдуть дощі та незначне похолодання: синоптикиня назвала дату  Новий голова Мінкульту відповів, чи планується закривати телемарафон  Опинилися за ґратами за підпал авто ЗСУ: у Києві затримали двох поплічників ворога  Коли в Україні насправді почнеться осінь: пояснення синоптикині  Україна отримає від Нідерландів матеріали для техобслуговування F-16 і ракети "повітря-повітря"всі новини дня
Політика
Світ
08.09.2024 607

Відвоювання всієї території - все ще ціль України, - генерал США

Відвоювання всієї території, яку захопили російські окупанти, все ще залишається ціллю України у війні.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на голову Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльза Брауна під час засідання "Рамштайну". Про це повідомляють Контракти.UA

Браун наголосив, що одна з цілей США - дозволити Україні захищати себе, і щоб вона залишалася суверенною та незалежною державою.

"Щодо повернення та відвоювання територій. Я не хочу відповідати за Зеленського, але думаю, що це все ще стратегічна ціль. Але питання - як підтримати ЗСУ в короткостроковій перспективі для досягнення цілей, які вони ставлять перед собою", - зазначив американський генерал.

"Рамштайн-24"

Сьогодні, 6 вересня, проходить 24-те засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн".

Цього разу воно проходить в очному форматі на авіаційній базі "Рамштайн" у Німеччині. На засіданні присутній президент України Володимир Зеленський.

Як зазначив міністр оборони України Рустем Умєров, у фокусі на сьогоднішньому засіданні забезпечення України системами протиповітряної оборони та ракетами до них.

Також серед пріоритетів України артилерійські боєприпаси та техніка для українських бригад. Умєров додав, що також важливим є посилення далекобійних можливостей України. Зокрема, шляхом підтримки та фінансування української оборонної індустрії.

Вже стало відомо, що Німеччина передасть Україні ще 12 гаубиць Panzerhaubitze 2000. Також Берлін з іншими партнерами надасть українським військам ще 77 танків Leopard 1A5.

До того ж США сьогодні оголосили про новий пакет військової допомоги для України. Його сума становить 250 мільйонів доларів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Відвоювання всієї території - все ще ціль України, - генерал США 5.00 5 2
Політика / Світ
08.09.2024 607
Еще материалы раздела «Світ»