НОВИНИ ДНЯ: "Райффайзен Банк" знову не йде з Росії: акції компанії заарештували  "Шкода, що ми не можемо цього зробити". Зеленський розвіяв страх союзників про удари по Кремлю  В Україну прийдуть дощі та незначне похолодання: синоптикиня назвала дату  Новий голова Мінкульту відповів, чи планується закривати телемарафон  Опинилися за ґратами за підпал авто ЗСУ: у Києві затримали двох поплічників ворога  Коли в Україні насправді почнеться осінь: пояснення синоптикині  Україна отримає від Нідерландів матеріали для техобслуговування F-16 і ракети "повітря-повітря"всі новини дня
Політика
Україна
08.09.2024 1563

Опинилися за ґратами за підпал авто ЗСУ: у Києві затримали двох поплічників ворога

За підпал автівки військових у Дарницькому районі чоловіки можуть провести наступні вісім років за ґратами.

cc3aee937d69896141ad6bc7b18bf603_08.09.24

Поліція Києва разом з СБУ затримали у столиці двох паліїв автівок військових, які діяли за вказівкою російських спецслужб. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомили у поліції Києва.

"Поліцейські встановили, що двоє чоловіків, 25 та 26 років, приїхали до Києва у пошуках роботи та, не замислюючись про наслідки, стали працювати на ворога. Спільники знайшли оголошення в інтернеті, де ворожі спецслужби пропонували за гроші здійснювати підпали військових авто й, погодившись на їх пропозицію, підпалили військовий автомобіль у Дарницькому районі", – йдеться у повідомленні.

У поліції розповіли, що палії були впевнені, що використання засобів конспірації, які їм порадили російські куратори, дозволить їм уникнути покарання. Але невдовзі обох чоловіків затримали співробітники поліції та СБУ.

Обом фігурантам повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ (ч. 1 ст. 114-1 ККУ). Суд вже обрав паліям запобіжний захід – тримання під вартою без можливості застави. За вчинений злочин їм загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Києві чоловік погодився за 6 тисяч доларів підпалити два автомобілі поліції. Щойно завдання було виконано, куратори зникли, вийшли з листування та залишили виконавця без грошей, але з перспективою провести майбутні 10 років за ґратами.

Оценка материала:

5.00 / 2
Опинилися за ґратами за підпал авто ЗСУ: у Києві затримали двох поплічників ворога 5.00 5 2
Політика / Україна
08.09.2024 1563
Еще материалы раздела «Україна»