НОВИНИ ДНЯ: Бабине літо, але з нюансами: синоптик Діденко попередила про погоду на вихідні  Ціни ростуть. Скільки коштує оренда квартири в Києві та які райони найдорожчі  "Райффайзен Банк" знову не йде з Росії: акції компанії заарештували  "Шкода, що ми не можемо цього зробити". Зеленський розвіяв страх союзників про удари по Кремлю  В Україну прийдуть дощі та незначне похолодання: синоптикиня назвала дату  Новий голова Мінкульту відповів, чи планується закривати телемарафон  Опинилися за ґратами за підпал авто ЗСУ: у Києві затримали двох поплічників ворогавсі новини дня
Політика
Україна
08.09.2024 2072

Новий голова Мінкульту відповів, чи планується закривати телемарафон

В Україні не планують закривати телемарафон. Але треба знайти такий формат його роботи, який зацікавить громадськість.

_tochitskiy_gettyimages_2053129364_1651123dcc9e5b535ba7f12b9578ac62_650x410_08.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву новопризначеного міністра культури та стратегічних комунікацій на засіданні комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Щодо марафону: він був, є і буде. Просто потрібно шукати форму, щоб була зацікавленість у громадськості. Є велика кількість людей, які його дивляться. І так само дуже важливо: доносити єдиним голосом те, що відбувається довкола", - наголосив чиновник. .

Він також висловив готовність обговорити зауваження до телемарафону з членами комітету, якщо такі виникнуть.

Міністр запевнив, що конструктивні пропозиції щодо роботи телемарафону вітаються.

Що передувало

Нагадаємо, у лютому цього року рівень довіри до телемарафону серед українців продовжував скорочуватися.

Зокрема, згідно з опитуванням КМІС, довіряли телемарафону лише 36% українців, а не довіряли - 47%.

Як зазначав в інтерв'ю РБК-Україна голова комітету зі свободи слова Верховної Ради Ярослав Юрчишин, телемарафон можуть закрити, якщо до кінця 2024 року довіра до нього серед українських глядачів залишиться такою ж низькою.

До речі, сьогодні перший день роботи Миколи Точицького на посаді міністра культури та стратегічних комунікацій. Вчора, 5 вересня його призначення підтримала Верховна Рада.

Оценка материала:

4.00 / 3
Новий голова Мінкульту відповів, чи планується закривати телемарафон 4.00 5 3
Політика / Україна
08.09.2024 2072
Еще материалы раздела «Україна»