НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати кабачковий торт: рецепт від фудблогерки  Зонд NASA виявив невідому частину Сонячної системи  США допоможуть Україні підготуватися до мирних переговорів із РФ, - Кірбі  "Ціна за імперські фантазії Путіна": голова Пентагону на "Рамштайні" оцінив втрати РФ  Курка з медом, лаймом та овочами у фользі: рецепт для швидкої вечері  Коли церковне свято Воздвиження Хреста Господнього 2024 року: історія, традиції  Погоду в Україні визначатиме антициклон Quentin: синоптики дали прогноз на 8 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
08.09.2024 164

У Пентагоні заявили, що не бачать сенсу вражати ракетами ATACMS на території РФ

ATACMS не зможуть досягати більшості російських аеродромів.

У Пентагоні вважають, що Росія тримає основну частину своєї авіації на аеродромах, до яких ракети ATACMS, тому не бачать сенсу їх застосування по російських цілях. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, передає Укрінформ.

"За оцінками нашої розвідки, 90% російських літаків, які запускають керовані бомби та ракети по Україні, дислокуються на аеродромах, які знаходяться за 300 км від території, контрольованої Україною",- зауважила представниця Пентагону.

Вона зазначила, що ракети ATACMS в більшості не зможуть досягати цих аеродромів, тому загрози, які створюють російські літаки зі своїм озброєнням, залишатимуться.

"І навіть якби Україна використала ATACMS проти дуже невеликого відсотка аеродромів, які залишилися в радіусі – а ми бачили, як росіяни знову й знову переміщували ці аеродроми углиб – вплив був би дуже невеликим і мав би дуже невелику стратегічну цінність",- зазначила Сінгх.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив, що Україна не зможе вразити 90% літаків Росії за допомогою ATACMS.

Крім того, ми раніше інформували, що обмеження, накладені США на удари по Росії, завдають шкоди Україні, а обґрунтування адміністрації Байдена постійно змінюються.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Пентагоні заявили, що не бачать сенсу вражати ракетами ATACMS на території РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
08.09.2024 164
Еще материалы раздела «Україна»