НОВИНИ ДНЯ: Генсек НАТО назвав головного розпалювача війни Росії проти України  Зеленський озвучив втрати РФ за місяць наступу ЗСУ в Курській області  Як приготувати кабачковий торт: рецепт від фудблогерки  Зонд NASA виявив невідому частину Сонячної системи  США допоможуть Україні підготуватися до мирних переговорів із РФ, - Кірбі  "Ціна за імперські фантазії Путіна": голова Пентагону на "Рамштайні" оцінив втрати РФ  Курка з медом, лаймом та овочами у фользі: рецепт для швидкої вечерівсі новини дня
Політика
Світ
08.09.2024 341

США допоможуть Україні підготуватися до мирних переговорів із РФ, - Кірбі

Сполучені Штати мають намір допомогти Україні перебувати у достатньо сильній позиції на момент початку переговорів про завершення війни з Росією.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, пише РБК-Україна з посиланням на прес-конференцію у Білому домі 5 вересня. Про це повідомляють Контракти.UA.

За його словами, США допомогли просунути на міжнародний рівень "формулу миру" президента Володимира Зеленського, і вона здобула суттєву міжнародну підтримку.

Координатор також зазначив, що "якщо ця війна має завершитися шляхом переговорів, ми хочемо переконатися, що президент Зеленський перебуває в найкращому становищі для ухвалення рішень щодо того, як виглядатимуть ці переговори".

"Ми абсолютно зосереджені на тому, щоб переконатися, що Україна має все необхідне для самозахисту, і поставити її в сильну позицію, якщо і коли відбудуться переговори", - сказав Кірбі.

Нагадаємо, під час брифінгу в Білому домі 5 вересня, Джон Кірбі заявив, що 90% російських винищувачів базуються на аеродромах на відстані понад 300 кілометрів від україно-російського кордону. Тому американські балістичні ракети ATACMS не зможуть уразити ворожу авіацію на такій відстані.

"Формула миру" президента Зеленського

У червні в Швейцарії відбувся саміт миру з імплементації т.зв. "формули миру" президента України Володимира Зеленського. На зустрічі були присутні представники близько 100 країн і міжнародних організацій.

До кінця року Україна планує провести другий саміт миру на території Саудівської Аравії.

Днями Зеленський заявив, що Україна буде "утримувати" захоплену територію в Курській області, адже вона є невід'ємною частиною його "плану перемоги" щодо завершення війни. Він представить цю пропозицію міжнародним партнерам, зокрема США.

Тим часом Південноафриканська Республіка підтримала альтернативний план завершення війни України з Росією, що раніше запропонували Китай і Бразилія.

Оценка материала:

5.00 / 2
США допоможуть Україні підготуватися до мирних переговорів із РФ, - Кірбі 5.00 5 2
Політика / Світ
08.09.2024 341
Еще материалы раздела «Світ»