НОВИНИ ДНЯ: У США суд вирішив винести вирок по одній зі справ Трампа після виборів  Генсек НАТО назвав головного розпалювача війни Росії проти України  Зеленський озвучив втрати РФ за місяць наступу ЗСУ в Курській області  Як приготувати кабачковий торт: рецепт від фудблогерки  Зонд NASA виявив невідому частину Сонячної системи  США допоможуть Україні підготуватися до мирних переговорів із РФ, - Кірбі  "Ціна за імперські фантазії Путіна": голова Пентагону на "Рамштайні" оцінив втрати РФвсі новини дня
Політика
Світ
08.09.2024 573

Зеленський озвучив втрати РФ за місяць наступу ЗСУ в Курській області

Окупанти покинули значну частину території, коли побачили наближення українських бійців.

976efe50cf4c471fe0d3553b7215f6f1_08.09.24

Російські війська протягом першого місяця українського наступу втратили на території Курської області приблизно 6 тисяч солдатів убитими та пораненими. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

Президент наголосив, що ЗСУ вдалося перевернути гру.

"І витискаємо війну на територію РФ завдяки нашому контрнаступу. Сьогодні ми контролюємо територію в понад 1300 квадратних кілометрів у Курській області. Це включає зокрема понад сотню населених пунктів", — додав він.

За словами Зеленського, російські військові покинули значну частину території, коли побачили наближення українських бійців, натомість інша частина була взята під контроль нашими силами в боях.

"Станом на зараз протягом першого місяця нашої операції російські війська втратили приблизно 6 тисяч солдатів убитими та пораненими лише у Курській області, а також десятки тисяч російських військ в інших зонах бойових дій", — зазначив президент.

Нагадаємо, Курська операція все ще має потенційні дипломатичні переваги, навіть якщо не всі військові цілі будуть досягнуті.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський озвучив втрати РФ за місяць наступу ЗСУ в Курській області 5.00 5 2
Політика / Світ
08.09.2024 573
Еще материалы раздела «Світ»