НОВИНИ ДНЯ: У США суд вирішив винести вирок по одній зі справ Трампа після виборів  Генсек НАТО назвав головного розпалювача війни Росії проти України  Зеленський зустрівся з Шольцом: обговорили підготовку до другого Саміту миру  Позитивно оцінюють діяльність міської влади тільки половина мешканців найбільших міст: дослідження  Бабине літо, але з нюансами: синоптик Діденко попередила про погоду на вихідні  Ціни ростуть. Скільки коштує оренда квартири в Києві та які райони найдорожчі  "Райффайзен Банк" знову не йде з Росії: акції компанії заарештуваливсі новини дня
Політика
Україна
08.09.2024 3074

Генсек НАТО назвав головного розпалювача війни Росії проти України

Китай має припинити підтримку війни Росії проти України. Допомога Пекіна стала головиним чинником продовження війни.

_stoltenberg__gettyimages_2150176670_8ee46061abf911c5997d55a5f75b8319_650x410_08.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Китай став вирішальним фактором, який сприятиме війні Росії проти України. Китай - це той, хто забезпечує виробництво багатьох видів зброї, які використовує Росія", - заявив Столтенберг журналістам в Осло.

Столтенберг попередив, що постійне розпалювання Пекіном війни проти України може негативно позначитися на його інтересах та репутації.

"Я закликаю Китай припинити підтримку незаконної війни Росії", - сказав він.

Ворожий Китай

Пекін надавав дипломатичну та економічну підтримку Росії з початку російського вторгнення в Україну у лютому 2022 року. Торгівля між країнами різко зросла, а Москва оминає західні санкції з допомогою Пекіна.

За даними опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова, Китаю як посереднику у можливих переговорів між Україною та Росією довіряють лише 22% українців. Майже дві третини (62%) не готові довірити Пекіну таке посередництво.

Президент України Володимир Зеленський заявив у липні, що не хоче, щоб Китай, у якого з Росією партнерство "без обмежень", виступав посередником, але висловив сподівання, що Пекін чинитиме більший тиск на Москву, щоб покласти край війні.

Оценка материала:

5.00 / 4
Генсек НАТО назвав головного розпалювача війни Росії проти України 5.00 5 4
Політика / Україна
08.09.2024 3074
Еще материалы раздела «Україна»