НОВИНИ ДНЯ: В Україну прийдуть дощі та незначне похолодання: синоптикиня назвала дату  Новий голова Мінкульту відповів, чи планується закривати телемарафон  Опинилися за ґратами за підпал авто ЗСУ: у Києві затримали двох поплічників ворога  Коли в Україні насправді почнеться осінь: пояснення синоптикині  Україна отримає від Нідерландів матеріали для техобслуговування F-16 і ракети "повітря-повітря"  На Су-24М випробовують вітчизняну керовану авіабомбу  Військова допомога від США на $250 млн: яку зброю отримає Українавсі новини дня
Політика
Світ
08.09.2024 344

Кремль переконує МАГАТЕ та Захід, що ЗСУ становлять загрозу для Курської АЕС: деталі від ISW

Кремль регулярно звинувачує Україну в небезпеці для окупованої Росією ЗАЕС.

76539d090222b12a099be2e4e1300cd5_08.09.24

Росіяни намагалися використати зустріч із генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаелем Маріано Гроссі, щоб продовжити давні спроби легітимізувати українські території. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише ISW.

Зазначається, Гроссі зустрівся  з генеральним директором російської Держатомкорпорації "Росатом" Олексієм Ліхачовим.

Він неодноразово звинувачував українські сили в загрозі безпеці ЗАЕС і ХАЕС і стверджував, що українські сили атакують співробітників ЗАЕС і окупаційних чиновників, які працюють поблизу ЗАЕС.

Кремль регулярно звинувачує Україну в небезпеці для окупованої Росією ЗАЕС і поширює цю інформаційну операцію невдовзі після вторгнення України до Курської області.

Кремль має на меті переконати МАГАТЕ та Захід, що українські війська становлять загрозу та можуть спричинити радіологічний інцидент на ХАЕС, щоб заохотити Захід побоюватися продовження українських операцій у Курській області та послабити Західну підтримку вторгнення.

"Кремль тривалий час намагався використати фізичний контроль Росії над ЗАЕС, щоб змусити МАГАТЕ зустрітися з російськими офіційними особами, щоб узаконити окупацію Росією ЗАЕС і, як наслідок, окупацію Росією української території", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі відвідав Курську атомну електростанцію, після чого зібрався до України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кремль переконує МАГАТЕ та Захід, що ЗСУ становлять загрозу для Курської АЕС: деталі від ISW 5.00 5 1
Політика / Світ
08.09.2024 344
Еще материалы раздела «Світ»