НОВИНИ ДНЯ: Погоду в Україні визначатиме антициклон Quentin: синоптики дали прогноз на 8 вересня  Монголії доведеться пояснити, чому вона проігнорувала ордер на арешт Путіна, - прокурор МКС  Для соковитих, смачних і хрумких дерунів без борошна: що потрібно додати до картоплі  Зеленський зустрівся з Шольцом: обговорили підготовку до другого Саміту миру  Позитивно оцінюють діяльність міської влади тільки половина мешканців найбільших міст: дослідження  Бабине літо, але з нюансами: синоптик Діденко попередила про погоду на вихідні  Ціни ростуть. Скільки коштує оренда квартири в Києві та які райони найдорожчівсі новини дня
Політика
Світ
08.09.2024 117

"Драматична ескалація": у Байдена прокоментували постачання іранських ракет Росії

Вашингтон попереджав про посилення військових співпраці між Москвою та Тегераном з початку агресії проти України.

9765669ad13b63fce07bfc0fe1bbe2b0_08.09.24

В адміністрації президент Сполучених Штатів прокоментували інформацію про те, що Іран передав свої балістичні ракети Росії для ударів по Україні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Речник Ради національної безпеки Білого дому Шон Саветт заявив, що це призведе до "драматичної ескалації", інформує Reuters.

Він зазначив, що Вашингтон попереджав про посилення військових співпраці між Москвою та Тегераном з початку повномасштабного вторгнення до України. У Байдена заявили, що стурбовані таким розвитком подій.

"Будь-яка передача іранськими балістичними ракетами Росії означатиме драматичну ескалацію підтримки Іраном агресивної війни Росії проти України", - наголосив Саветт.

Інший чиновник з адміністрації президента США заявив, що Вашингтон уважно стежить за потенційним переміщенням ракет між Іраном та Росією.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Ірану вже відправила до Росії балістичні ракети малої дальності.

Крім того, ми раніше інформували, що передані Росії іранські ракети Dezful зможуть дістати до будь-якої точки України.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Драматична ескалація": у Байдена прокоментували постачання іранських ракет Росії 5.00 5 2
Політика / Світ
08.09.2024 117
Еще материалы раздела «Світ»