НОВИНИ ДНЯ: У США суд вирішив винести вирок по одній зі справ Трампа після виборів  Генсек НАТО назвав головного розпалювача війни Росії проти України  Позитивно оцінюють діяльність міської влади тільки половина мешканців найбільших міст: дослідження  Бабине літо, але з нюансами: синоптик Діденко попередила про погоду на вихідні  "Шкода, що ми не можемо цього зробити". Зеленський розвіяв страх союзників про удари по Кремлю  В Україну прийдуть дощі та незначне похолодання: синоптикиня назвала дату  Новий голова Мінкульту відповів, чи планується закривати телемарафонвсі новини дня
Політика
Світ
08.09.2024 1903

Трамп хоче скасувати санкції проти РФ: як він пояснює свої плани

Експрезидент США побоюється, що санкції проти РФ можуть "зруйнувати долар".

34a1ef7d02bec91f20d166dc439f261d_08.09.24

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що в разі перемоги на виборах у листопаді він обмежить санкції проти інших країн, зокрема й Росії. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це він сказав під час виступу на зустрічі Нью-Йоркського економічного клубу.

Республіканець зазначив, що під час свого першого президентства він був змушений запроваджувати санкції, але намагався скасовувати їх, як тільки з'являлася така можливість. На думку Трампа, зловживання санкціями "руйнує долар" і шкодить його статусу світової валюти.

"Втратити долар як світову валюту – це як програти війну. Це зробило б нас країною третього світу", – наголосив Трамп.

За словами Трампа, Росія, Китай та Іран зараз докладають великих зусиль, щоб зміцнити свої валюти. Тому економічна конкуренція з цими країнами становить загрозу домінуванню долара. У такій ситуації Трамп вважає найкращою стратегією значне обмеження санкцій проти цих держав.

"Ви втрачаєте Іран, ви втрачаєте Росію, Китай намагається зробити свою валюту панівною. Є так багато конфліктів із усіма цими країнами, що ви втратите панування долара", – заявив Трамп.

Він додав, що санкції потрібно застосовувати лише до тих країн, які "цього заслужили", і саме такої політики він дотримуватиметься в разі перемоги на виборах.

Нагадаємо, Дональд Трамп має намір запропонувати посаду Ілону Маску у разі перемоги на виборах. Він планує створити комісію з ефективності уряду, яку очолить Маск.

Оценка материала:

5.00 / 2
Трамп хоче скасувати санкції проти РФ: як він пояснює свої плани 5.00 5 2
Політика / Світ
08.09.2024 1903
Еще материалы раздела «Світ»