НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Політика
Світ
07.09.2024 136

Спецслужби США вважають, що російська мережа RT схиляла американців до підтримки Трампа, – Reuters

Мережа американських блогерів, створена за участю російського державного телеканалу RT, намагалася вплинути на виборців у США, щоб переконати їх віддати перевагу на виборах президента кандидату від республіканців Дональду Трампу.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву анонімного високопоставленого представника американських спецслужб. Про це повідомляють Контракти.UA.

"RT створив і використовував мережі американських та інших західних діячів для створення та поширення дружніх до Росії наративів. Ці блогери підтримують зусилля Москви вплинути на виборців США на користь колишнього президента Трампа і зменшити перспективи віце-президента Гарріс, — сказав чиновник.

Основною метою російського втручання у вибори, як і в 2016 році, представник спецслужб назвав розпалювання ворожнечі між американцями.

Представники Міністерства юстиції США заявили, що двоє співробітників RT використовували підставні компанії та підроблені особи, щоб заплатити 10 мільйонів доларів невідомій компанії Теннессі за створення онлайн-відео, спрямованих на посилення політичного розколу в Сполучених Штатах.

За словами представника розвідувальних служб США, Росія найбільш активно намагається втручатися в американські вибори, також зафіксовані спроби втручання з боку таких країн, як Китай та Іран.

Китай, як вважають спецслужби, намагається вплинути на результати виборів до Конгресу в кількох округах. У чому полягають ці спроби, представник розвідки не пояснив.

Також, за його словами, розвідслужби приватно попереджають людей, які можуть стати цілями російських операцій.

Оценка материала:

5.00 / 1
Спецслужби США вважають, що російська мережа RT схиляла американців до підтримки Трампа, – Reuters 5.00 5 1
Політика / Світ
07.09.2024 136
Еще материалы раздела «Світ»